KLT by Whiteman

PUNK-ROCK skupina treh generaci iz Trbovelj.

Marko Lesjak - bobni
Tina Gajšek - vokal
Klara Gajšek - ritem kitara
Laura Gajšek - solo kitara
Tomaž Deželak - bas
Jožef Benko - mentor

V začetku smo Laura, Tita in Klara preigravale priredbe, potem pa se nam je leta 2012 pridružil družinski prijatelj Marko Lesjak. Nastajati so začeli avtorski komadi in po enem letu vaj smo imeli 31. 8. 2013 prvi avtorski koncert pred Mladinskim centrom Trbovlje. Predstavili smo 7 avtorskih pesmi. Naš gost na prvem koncertu je bil Pero Lovšin. Z njim smo odigrale 8 njegovih komadov.

Po dobrem letu ustvarjanja se nam je na bas kitari s štirim komadi pridružil naš dedek, Jožef Benko. Kot zadnji se nam je pridružil Tomaž Deželak, ki pri večini komadov igra bas kitaro, občasno ritem in solo kitaro. Leta 2014 smo v samozaložbi izdali demo CD (300 izvodov) in jih razdelili med prijatelje.

Naše življenje in ustvarjanje temelji na visokih moralnih in etičnih vrednotah. Sprejemamo drugačnost. Poštenost, solidarnost in odkritosrčnost dajejo našemu življenju širino in polnost. Menimo, da so primitivna lojalnost in diplomacija, neznanje in prikrivanje resnice, požrešnost po materialnih dobrinah in laž najslabše vrednote človeka, ki vodijo svet v pogubo. Zato poskušamo s svojim načinom življenja in z našo iskreno, pozitivno, kritično in nežaljivo poezijo dajati zgled.

Vir: Prulček, Napovednik.com

Zemljevid