The Connor Brothers

The Connor Brothers "The Truth is Rarely Pure and Never Simple" v galeriji Visconti Fine Art

 


 

ZAČELA SE JE POP ART MRZLICA 21. STOLETJA

  


 

14.9.2017 bo v galeriji Visconti Fine Art otvoritev razstave umetnikov, čigar dela se spogledujejo s popularno kulturo obenem pa s prefinjeno ironijo definirajo pop art 21. stoletja – predstavljamo vam ekscentrična brata Connor, katerih dela osvajajo svet in povzročajo največjo sodobno pop art mrzlico.

 

Galerija Visconti Fine Art se je že uveljavila s svojo zbirko pop arta, ob kateri lahko domače občinstvo uživa v nekaterih največjih delih te umetniške smeri, ki jo zaznamujejo Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, John Chamberlain, James Rosenquist in Tom Wesselmann.

 

Mike Snelle in James Golding, znana kot The Connor Brothers s svojimi deli ustvarjata novo različico pop arta, ki je postala zelo uspešna in priljubljena, predvsem med mladim občinstvom v Veliki Britaniji in po svetu. Njuno ustvarjanje je nastalo popolnoma slučajno, spremenila sta ga pa v načrtovani uspeh v umetniški sceni. Javnost je njuna dela sprejela brez oklevanja, svet pa je šele po dveh letih njunega skupnega dela izvedel, kdo sta pravzaprav The Connor Brothers. Brata Connor sta v tem delu Evrope tančico skrivnosti odkrila ob razstavi Rarely Pure and Never Simple, ki je imela prvo otvoritev v galeriji New Moment v Beogradu, svojo turnejo pa zdaj nadaljuje v galeriji Visconti Fine Art v Ljubljani.


 


 

O umetnikoma – The Connor Brothers

 

The Connor Brothers sta galerista iz Londona, ki sta postala umetnika. Pod tem psevdonimom se skrivata Mike Snelle in James Golding, svoji imeni pa sta razkrila šele po nekaj letih razstavljanja, zaradi dvomov o razkritju njune življenske poti. Bala sta se, da bodo njuna burna preteklost in etikete, ki jih nosita (duševni bolnik in ozdravljen odvisnik od mamil) vplivale na javno mnenje. Spoznala sta se med Snellovim študijem na Cambridgeu, skupaj pa sta začela ustvarjati leta 2012 kot rezultat nekakšne terapije. Na ta način sta začela ustvarjati lasten svet, z združitvijo resnice in fikcije. Znana sta postala z razstavo "Bastardised paintings" (2014.) ter z razstavljanjem, ki sta ga sama opisala kot obisk Narodnega muzeja zgodovine, medtem ko sva na psihotropnih zdravilih. Nato je sledil še niz drugih razstav, ki premikajo meje človeške zavesti, spodbujajo razmišljanje in neizpodbitno nadaljujejo razvoj pop art kulture v 21. stoletju. Z razstavo v galeriji Visconti Fine Art se bo ta dvojica umetnikov prvič predstavila v Sloveniji.

Zunanje povezave: Več o galeriji na spletni straniIntervju v angleškem Telegrafu

Vir: Visconti Fine Art, Napovednik.com

Naročite se na email listo Visconti Fine Art:

Video

Zemljevid