Predstavitvena glasbena urica za malčke (0-5 let)

GLASBENI SVET je prostor, kjer otroci in odrasli odpotujejo na čudovito glasbeno potovanje, na katerem odkrivajo nove pesmi, različne načine muziciranja, petja, igranja in gibanja ter širijo vedenje o glasbilih in splošno glasbeno obzorje. V program so uvrščene slovenske ljudske in umetne otroške pesmi, recitacije, uganke in široka paleta svetovne glasbene literature različnih slogov. Program je zasnovan tako, da se otroci lahko vključijo na kateri koli stopnji razvoja, v jesenskem ali spomladanskem semestru.

Temelj vsake glasbene delavnice je veselje do petja, gibanja, plesa in muziciranja. Izjemnega pomena je aktivno in navdušeno sodelovanje odraslega spremljevalca pri vseh dejavnostih, saj s svojim zgledom odločilno vpliva na otroka.

Ob veselem in zabavnem tedenskem druženju se v otrocih neopazno razvija čut za glasbeno lepoto, domišljija, senzo-motorične spretnosti, širi se besedni zaklad, še posebej pa se poglablja vez z odraslo osebo, ki otroka spremlja. Program vodi izkušena glasbena pedagoginja dr. Veronika Šarec.

ZAKAJ? Ker zgodnja glasbena vzgoja močno vpliva na boljši intelektualni, socialni, emocionalni in fizični razvoj otroka

KDO? Vsi, ki imamo glasbo radi in vsi tisti, ki bi jo radi vzljubili.

KAKO? Otroci v spremstvu odrasle osebe, ki ne le spremlja, ampak tudi aktivno sodeluje.

Kvalitetna zgodnja glasbena vzgoja zagotavlja temelje za skladen osebnostni razvoj, primerno glasbeno okolje, ki ga je potrebno ustvariti tudi doma, pa otroku pomaga odkriti in razviti vse glasbene sposobnosti, za kar je ključno predšolsko obdobje do otrokovega petega leta starosti.

Vabljeni k vpisu v redne urice za otroke.

Aktualne dogodke lahko spremljate na

in

Zunanje povezave: www.facebook.com/glasbenisvetwww.glasbeni-svet.si

Vir: Glasbeni svet, Inštitut za zgodnjo glasbeno vzgojo, Napovednik.com

Zemljevid