Speculum Artium in DigitalBigScreen 2017

9. mednarodni festival novomedijske kulture

14. – 16. SEPTEMBER 2017

UMETNOST IN ZNANOST ZA OPOLNOMOČENJE (Art and Science to Empower)

Festival Speculum Artium je osrednji dogodek programa Trbovlje novomedijsko mesto, ki deluje v sklopu Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. V preteklih devetih letih  se je Speculum Artium uveljavil kot eden vodilnih festivalov novomedijske kulture v Sloveniji, zlasti zaradi vizionarsko usmerjenega prepleta novomedijskih produkcij z umetnostjo, tehnologijo in znanostjo. Odmeven dogodek bo že sedmo leto popestril tudi mednarodni festival video umetnosti DigitalBigScreen.

Namen festivala je na zanimiv in interaktiven način približati novomedijsko kulturo 21. stoletja širšemu občinstvu, mu predstaviti drugačne možnosti uporabe novomedijske tehnologije in njeno povezavo s klasičnimi vizualnimi tehnikami.

Na festivalu Speculum Artium se bodo predstavili domači in tuji avtorji in producenti iz celega sveta, znanstveniki in novomedijski umetniki, ki svoje ustvarjanje nadgrajujejo z inovativnimi tehnologijami, z razvojem raznovrstnih tehnoloških novomedijskih aplikacij pa presegajo meje realnega ter nam kažejo poti, kako humanizirati nova tehnološka orodja.

Tema letošnjega festivala, umetnost in znanost za opolnomočenje, ki problematizira deviantnost potrošniške družbe in zaslepljenost posameznika - konzumenta. Tudi sodobna vizualna umetniška praksa je močno vpeta v tržni sistem in posledično prevzema formo potrošnega blaga.

Odmeven dogodek bo popestril tudi mednarodni festival video umetnosti DigitalBigScreen, kjer se poleg umetnikov izbranih na mednarodnem razpisu, letos predstavijo umetniki gibanja Fluxus - pionirji video umetnosti.

Zunanje povezave: Speculum Artium

Vir: Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, Napovednik.com

Naročite se na email listo Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje:

Video

Zemljevid