Marko Hatlak & FUNtango s posebnim gostom Iztokom

  • Kaj: 4. koncert cikla: Marko Hatlak na Ljubljanskem gradu
  • Kdaj: petek, 8.12.2017 ob 20.00
  • Kje: Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Odrasli 15 EUR (celoten cikel 47EUR), Študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb 12EUR (celoten cikel 38 EUR)

Glasbena jesen na Ljubljanskem gradu prinaša koncertni cikel Marka Hatlaka, ki nas bo s svojimi gosti, na štirih večerih, popeljal skozi raznovrstna glasbena ustvarjanja. Od Kapobande k Solokoncertu in od Marko Hatlak Banda k FUNtangu s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem. Marko Hatlak s šaljivo noto ljudem pripoveduje zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini tudi s petjem. Vse navzoče pritegne v glasbeno sodelovanje, da prizorišče za nekaj napevov bije v živih ritmih. Z izvirno interpretacijo vsake posamezne skladbe, ne glede na slog, vzbudi v občinstvu čustveno poglobljeno in podoživeto izkušnjo.

Uveljavljeni harmonikar Marko Hatlak je skupino FUNtangozasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo prepoznavnost. Repertoar novega tanga so razširili na svojstvene priredbe velikih klasičnih mojstrov (npr. Vivaldijevi Štirje letni časi, musette francoskega mojstra Richarda Galliana, Hatlakove avtorske skladbe idr.). Z vokalistom in harmonikarjem Hatlakom v skupini igrajo violinist Dejan Gregorič, pianist Jan Sever, kitarist Andrej Pekarovič in kontrabasist Jošt Lampret. Posebni gost tango večera bo priljubljeni kantavtor, igralec in pevec Iztok Mlakar, ki je lani prvič nastopil s Hatlakom z izbranimi skladbami s svojega repertoarja pred povsem navdušenim domačim občinstvom.

Nastopajoči:
Marko Hatlak – harmonika, vokal 
Dejan Gregorič – violina 
Jan Sever – klavir 
Andrej Pekarovič – kitara 
Jošt Lampret – kontrabas

Iztok Mlakar – vokal

Cena vstopnic za posamezni koncert: 15 EUR, 12 EUR*
Cena vstopnice za štiri večere: 47 EUR, 38 EUR*
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb
Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek  na vseh prodajnih mestih  drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

 

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid