Oranžni 2 in izven

Orkester Slovenske filharmonije

Mario Brunello, violončelo in glasbeno vodstvo

Franz Schubert: 

Medigra št. 3 iz scenske glasbe za igro Rozamunda, D. 797

Franz Schubert, prir. Gaspar Cassadó:   

Koncert za violončelo in orkester v a-molu, Arpeggione

Nino Rota: 

Ballabili, iz filma Leopard

Koncert za violončelo in orkester št. 2

Kariera italijanskega violončelista Maria Brunella je doživela sunkovit vzpon po zmagi na Mednarodnem tekmovanju Čajkovskega leta 1986. Od tedaj je Brunello nastopal z orkestri, kot so Londonski filharmonični orkester in Münchenski filharmoniki, Francoski nacionalni orkester in orkester milanske Scale, pod taktirko Valerija Gergijeva, Zubina Mehte, Riccarda Mutija, Tona Koopmana in Claudia Abbada. 

Dejaven je tudi kot komorni glasbenik, nastopa z Martho Argerich, Jurijem Bašmetom ter kvartetoma Borodin in Alban Berg. Igra na violončelo Giovannija Paola Magginija z začetka 17. stoletja. Leta 1994 je ustanovil Italijanski godalni orkester (Orchestra d' Archi Italiana), s katerim redno nastopa kot dirigent in solist. Tokrat se bo predstavil v znani Schubertovi sonati, ki jo je španski violončelski virtuoz Cassadó priredil v koncert, prav tako pa v koncertu Nina Rote, italijanskega skladatelja, ki je sicer zaslovel kot skladatelj filmske glasbe. Z nepozabnimi melodijami je opremil številne Fellinijeve filme, pa tudi prva dva iz trilogije Boter.

V okviru festivala Cellofest Ljubljana 2017

Vljudno vabljeni!

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800, 

Vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299/300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, 

Zunanje povezave: www.filharmonija.si, www.cd-cc.si

Vir: Slovenska filharmonija, Napovednik.com

Naročite se na email listo Slovenska filharmonija:

Zemljevid