Praznik glasbe in Francoskega inštituta

Ob Prazniku glasbe in praznovanju 50. obletnice Francoskega inštituta v Sloveniji vas lepo vabimo na koncert na prostem. Za uvod nam bo zapela ženska vokalna skupina Anamanka iz Ribniške doline, sledil pa bo jazz koncert saksofonista Lenarta Krečiča s skupino.


Lenart Krečič  je maja 2009 zaključil magisterij na New York University in svoje glasbeno sodelovanje s slovenskimi in tujimi umetniki okrepil. Nastopil je na Jubilejnem 50. Ljubljanskem Jazz festivalu z legendarnim Reggiejem Workmanom, leta 2010 je izdal svojo prvo plošlo "Chain of Sounds" s posebnim gostom svetovno znanim saksofonistom Chrisom Potterjem. Po vrnitvi v Slovenijo leta 2011 je začel aktivneje glasbeno ustvarjati in sodelovati po Evropi, gostuje gost solist v Big Band RTV Slovenija ter nastopa po znanih Jazz klubih ter festivalih v Sloveniji, Avstriji, italiji in na Hrvaškem. Sodeluje pa tudi z Ameriškimi glasbeniki, maja lani je posnel ploščo Ode To Heroes s Thano Alexo in znamenitim Antoniom Sanchezom v New Yorku. Posnel pa je tudi duo ploščo Almost Blue z izvrstnim New Yorškim pianistom slovenskega rodu Petrom Miheličem


Anamanka stopa letos v deseto leto svojega delovanja. Skupino mladih žensk, ki so na glasbeni šoli Ribnica obiskovale solopetje vodi od leta 2008 Simon Korošec.   Z leti se je skupina številčno krepila in tudi kakovostno zorela. Leta 2014 se je na državnem zborovskem tekmovanju "Naša pesem" okitila s srebrno plaketo, v jeseni 2014 pa se je s programom Brez besed uvrstila tudi na sklepni koncert regijskih tematskih koncertov Sozvočenja 2014 v Slovenski filharmoniji, kjer je bil zborovodja za izbor in utemeljitev programa še dodatno nagrajen. Bogat repertoar skladb iz različnih stilnih obdobij dopolnjujejo z zahtevnejšimi, žanrsko raznolikimi skladbami.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Zunanje povezave: Francoski inštitut v SlovenijiANAMANKALenart KREČIČ

Vir: Francoski inštitut v Sloveniji, Napovednik.com

Naročite se na email listo Francoski inštitut v Sloveniji:

Zemljevid