Winterthurer JugendSinfonieOrchester - WJSO

Mladinski komorni simfonični orkester Winterthurer JugendSinfonieOrchester - WJSO je bil ustanovljen leta 1994. Ansambel združuje 55 mladih glasbenikov, gojencev Konservatorija Winterthur, starih od 14 do 24 let.
Mladi glasbeniki svoje znanje in talent z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje.

 

Pod vodstvom dirigenta Christoph Rehli je orkester zgradil svoj ugled, ki temelji na kvalitetnem in strokovnem delu, kar potrjujejo s številnimi uspešnimi koncerti, snemanji ter sodelovanji z mednarodno priznanimi solisti na različnih festivalih v Švici in mednarodnih turnejah. Že nekaj let ansambel pripravlja odmevne koncerte pod okriljem Musikkollegium Winterthur.

Ansambel je zelo dejaven na področju sodelovanja s partnerskimi orkestri ali organizacijami. Tako je plod uspešnega sodelovanja s simfoničnem orkestru "Orchestra giovanile d'archi della Svizzera Italiana" projekt "Incontro Sinfonico", kjer so se na festivalu "Musiksommer am Zürichsee", predstavili s številnimi koncerti in solisti. Prav tako pa velja omeniti sodelovanja ansambla v projektu ''European Music School Union festival "Megahertz" v Linzu.

Vir: Zavod za turizem in kulturo Kranj, Napovednik.com

Zemljevid