Knjižnica pod krošnjami na Ljubljanskem gradu

Knjižnica pod krošnjami je prepoznavna in dobro obiskana parada brezplačnega branja, listanja in uživanja, priljubljena med vsemi generacijami tako domačih kot tujih obiskovalcev prestolnice.

V letu 2017 bomo na Grajskem dvorišču poleg tradicionalnega grajskega bralnega kotička pod krošnjami, pospremljenega z nedeljsko bralno glasbo v živo, uredili arhitekturni kotiček, imenovan Plečnik in arhitektura v knjigah, kjer bo zbrana literatura s področja arhitekture in področja delovanja Jožeta Plečnika. Letos namreč mineva 60 let od smrti tega priznanega slovenskega arhitekta.

Vsako nedeljo ob 11. uri bo listanje in prebiranje knjig spremljala živa razpoloženjska glasba.


Bralno pustolovščino pripravljamo v sodelovanju z zavodom Divja misel.

 

Za obisk knjižnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Nedelja, 27. 8. 2017: Duo Viotti

Violinista Peter Jud in Klavdija Jarc Bezlaj sta se iz iskrene potrebe po skupnem muziciranju sestala na prvi vaji jeseni leta 2015. Ob potapljanje v repertoar violinskega dua sta naletela na Viottijeve due, ki so ju tako navdušili, da sta si po italijanskem virtuozu nadela ime. Poleg njegove glasbe sta naletela še na nič koliko zanimivih skladb izpod peres avtorjev različnih obdobij in slogov. V želji po večji programski in zvočni pestrosti se občasno v duo prikrade tudi viola.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid