Food Revolution Day - Zdravi prijatelji

V prekrasnem okolju mestne igralnice Mala ulica letos znova praznujemo festival kulinaričnega ustvarjanja, igrivosti in vedoželjnosti za otroke in družine, kjer bomo dobro pregnetli, premešali in začinili najbolj slastne sestavine in iskrive ideje.

Skupaj s prijatelji dobre hrane smo za vas in vaše najmlajše (pa tudi malo starejše) kuharske navdušence pripravili pester program, ki bo prebudil tudi najbolj zaspane jedce:

10.15: Sadni "ninja" prijatelji - joga za otroke

Na jogi bodo otroci spoznavali svoje telo in njegove zmogljivosti. Izvedeli bodo, da imajo v svojem telesu ''ninja'' prijatelje, ki se ves čas borijo za njihovo zdravje. Spoznali bodo, kako lahko z zdravo hrano dobro poskrbijo za svoje ''ninja'' prijatelje v trebuščku in jim s tem (ter sebi) pomagajo biti še boljši.

11.00: "Kdo so zdravi prijatelji?" video animacija in zavozlanka

Skupaj si bomo ogledali kratko video animacijo (risanko) o naših "ninja" prijateljih mikroorganizmih v telesu in rešili zavozlanko, kdo je najbolj zdrav!

11.15: Čarobni vlakec sadja in zelenjave - kulinarična delavnica

Na delavnici bomo skupaj z otroki ustvarili okusen vlak, ki bo pripeljal veliko zdravih dobrot, ki bodo nahranile naše "ninja" prijatelje v telesu. Vlakec ustvarjamo po navdihu iz knjige Ustvarjalnice iz Male ulice. 

13.00: Delavnice DRUŽABNE IGRE in LEGO EDUCATION

Na delavnicah bomo spoznavali različne družabne igre, preverili, kako dober "zeliščni" spomin imamo, sestavljali bomo sadne lego kocke, kaj dobrega zraven pohrustali in se zelo zabavali. 

15.30:  Čarobne juhice in njami palačinke - kulinarična delavnica 

Na delavnici bomo skupaj z otroki zakuhali slastno juhico iz samih zmajevsko zelenih sestavin in preizkušali recepte za najbolj slastne palačinke brez glutena ter okusne in zelo hranljive namaze. Skupaj s starši bomo izmenjali recepte in nasvete o pripravi jedi brez mleka, glutena in alergenov. Z vami bomo ustvarjalke Zdrave juhice, Boobeefoodee ter bloga Mami je doma. 

17.00: "O, kakšni čudeži!" - predstava za otroke igralke Nataše Tič Ralijan 

Svet je poln čudes. Skupaj bomo raziskovali, se čudili in se smejali. 

18.00 Slastno presenečenje! 

Z dogodkom se pridružujemo mednarodni iniciativi Food Revolution ( rg), kjer v mesecu maju otroci povsod po svetu vihtijo kuhalnice in se naučijo veliko koristnega o pripravi jedi in njenem pomenu za telo.

Na dogodku bomo uporabili le skrbno izbrane ekološke rastlinske sestavine iz bližnjih kmetij ter ekološke trgovine Kalček. Pri ustvarjanju pa si bomo pomagali s super pripomočki Montessori doma, ki za vas pripravlja tudi posebno presenečenje.

Pridite, skupaj bomo zakuhali nekaj slastnega! :)

Vir: JZ Mala ulica - Center za otroke in družine v Ljubljani, Napovednik.com

Zemljevid