Koncert: Jazzva

Verjetno ni skrivnost, da v Jazzvi radi kuhajo dobro glasbo. Glede sestavin pa so malo skrivnostni. Kar nam lahko zaupajo, je, da vedno dodajajo sestavine po pravljičnih številih. Sedmica jim je všeč. Če zadaneš sedmico na Lotu, si vesel. Nekoč je bilo veličastnih sedem, pa sedem kozličkov, sedem palčkov, tudi lestvica ima sedem tonov. In še bi lahko naštevali. V Jazzvi zgodbe piše sedem osebnosti in sedem glasov. Povsem različnih, a med seboj povsem zlitih.

Jazzva je z leti razvila prepoznaven glasbeni izraz, ki se ne želi omejevati le na en glasbeni slog. Segajo po komercialni glasbi, rocku, jazzu, pa tudi po ljudski in včasih celo klasični glasbi. To jim daje izvajalsko širino in hkrati predstavlja izziv, da kar najbolj dovršeno predstavijo širok spekter glasbenih stilov in izrazov. Zagotovo poznate skladbe Ne čakaj na maj, Čez Šuštarski most, Nad mestom se dani ali All about that Bass - Jazzva jih izvaja v sodobni in inovativni preobleki, in to povsem brez inštrumentov. Ena izmed glavnih kvalitet Jazzve je nedvomno glasovna zlitost, univerzalnost in prepričljiva interpretacija. Jazzvin nastop vas ne bo pustil hladnih. Zgodbe pripovedujejo predano in prepričljivo, pa naj bodo v živahnih ritmih ali otožnih melodijah, naj bodo nagajive ali povsem resne. Na koncertih vedno poskrbijo za pravo kombinacijo tehničnega znanja, profesionalnosti, humorja in sproščenosti ter ščepca spogledovanja s publiko.

Jazzva že enajst let organizira festival a cappella glasbe imenovan Popjazziada, lansko leto prvič v razprodani Katedrali Centra urbane kulture Kino Šiška. Že jeseni bo festival ponovno na sporedu! V letu 2017 pa ima Jazzva še nekaj drugih izzivov - snemanje prvega CDja in finale mednarodnega a cappella tekmovanja Tampereen Sävel na Finskem. Jazzva je prva slovenska skupina, ki ji je uspela uvrstitev v finale, kar je že samo po sebi velik uspeh.

Jazzva so: Maša Simčič, Jasna Žitnik, Anja Hrastovšek, Jon Leskovec, Klemen Dovjak, Andrej Perdih, Tadej Pasar in tonski mojster Jure Matoz.


Lepo vabljeni! 

Vir: Klub Daktari, Napovednik.com

Zemljevid