Sarah Brightman, Gregorian - Royal Christmas Gala

ROYAL CHRISTMAS GALA 22. 12. V DVORANI STOŽICE –GALA VEČER S SARAH BRIGHTMAN, KI GA NE BOSTE NIKOLI POZABILI

Že čez 10 dni bo v Sloveniji veliki božično-novoletni spektakel Royal Christmas Gala, ki ga boste lahko v živo doživeli 22. 12. v Dvorani Stožice, obeta pa se nam vrhunska produkcija s svetovno najbolj uspešno sopranistko Sarah Brightman, ki jo bodo spremljali – poleg simfoničnega orkestra – tudi v Sloveniji izjemno popularni Gregorian in kar trije tenoristi: svetovno priljubljeni grški tenorist Mario Frangoulis, ki se je zapisal v srca tisočih žensk po celem svetu in je najbolj znan po skladbi "Vincero, Perdero", nato tenorist Fernando Varela, znan tudi iz slovite zasedbe Forte Tenors in kontra tenorist Narcis, dolgoletni pevec v zasedbi Gregorian.

Priznana mednarodna umetnica Sarah Brightman in nastopajoči s simfoničnim orkestrom nam bodo na svečanem koncertu predstavili številne najlepše božične in novoletne pesmi, poleg tega pa bomo lahko slišali tudi dela iz musicala "Fantom iz opere", s katerim je Sarah zaslovela, eno njenih navječjih uspešnic "La luna", pesem "Time To Say Goodbye", ki jo je vrhunsko zapela skupaj z Andreo Bocellijem in je prav tako znana po celem svetu. V bogatem programu bomo lahko slišali tudi prekrasno pesem iz filma "Dr. Živago", slavno "Nessun Dorma" in kot eno najbolj znanih božičnim pesmi tudi "Jingle Bells". Obeta se res vrhunski božični večer, ki ga boste pomnili še zelo dolgo, saj tako veličastnega božično-novoletnega programa pri nas še niste doživeli, ustvarjen pa je po dunajskem vzoru in vzoru največjih opernih koncertnih spektaklov. Da bo dogodek še bolj bogat in poln presenečenj, se bodo izvajalci predstavili v solističnih izvedbah pesmi, kot tudi v prenesetljivih duetih in skupnih pevskih nastopih in vam tako premierno pričarali res vrhunsko božično presenečenje. Vse to vam bo pričaralo nepozaben in enkraten večer letošnjega Božiča in vas popeljalo na prekrasno pot v prehod v novo leto 2018.

K veličastnosti tega enkratnega koncertnega večera pa bo prav gotovo pridonesla tudi svečana in razkošna oprema odra, vrhunski zvočni in svetlobni park, režisersko taktirko nad celotnim božanskim večerom pa nima nihče drug kot Anthony Van Laast, ki je znan kot koreograf, ki ustvarja predstave na West Endu in na Broadwayju. Poleg številnih del za odre, je sodeloval kot koreograf tudi pri filmu Mamma Mia! (2008).

SARAH BRIGHTMAN – GLOBALNA GLASBENA IKONA

Mednarodna pevska zvezda, Sarah Brightman, je svetovno najbolj prodajana sopranistka. Bila je pionirka crossoverja v klasični glasbi in se ponaša z vokalnim razponom kar treh oktav. Je edina umetnica, ki je istočasno posegala po vrhovih tako Billboardove lestvice plesnih pesmi kot tudi klasičnih. S prodajo okoli 32 milijonov nosilcev zvoka je prejela čez 180 zlatih/platinastih priznanj v več kot 40 državah. "Time to Say Goodbye", pesem, ki jo je zapela skupaj z Andreo Bocellijem, je postala izjemna mednarodna uspešnica. Nastopala v nekaj broadwayskih muzikalih, med njimi tudi v slavnem Fantom iz opere, v katerem je nastopala v vlogi Christine Daae. Sodelovala je tudi z nekdanjim Enigminim koproducentom Frankom Petersonom, s katerim je posnela albume "Dive" (1993), "Fly", "Eden" (1998), "La Luna" (2000), "Harem" (2003) in "Symphony (2008)". Single "Time to Say Goodbye", ki ga je zapela skupaj z Andreo Bocellijem pa je prinesel velik svetovni uspeh. Prodali so ga v kar 12 milijonih izvodov po celem svetu.

Sarah je bila povabljena na številne velike koncertne dogodke, med njimi na koncert za princeso Diano leta 2007. Je tudi prva umetnica, ki je kar dvakrat nastopila na olimpijskih igrah: prvič leta 1992 v Barceloni s pesmijo "Amigos Para Siempre" skupaj s španskim tenoristom Josejem Carrerasom, ko ju je videla kar milijarda gledalcev po celem svetu, kasneje pa je zapela na olimpijskih igrah v Pekingu, ko jo je videlo kar 4 milijarde ljudi.

Leta 2013 je tudi izdala album "Dreamchaser", nato pa je dve leti bila na svetovni turneji, na kar petih kontinentih in na več kot 100 koncertih. Leta 2016 se je Sarah podala na veliko turnejo "Gala – An Evening with Sarah Brightman" po Japonski, Kitajski, Tajvanu, Koreji in Mehiki.

GREGORIAN - GREGORIJANSKI KORAL V SODOBNI PREOBLEKI

Zgodba o Gregorian se je začela, ko je hamburški producent Frank Peterson posnel prvi album "Masters of Chant" in brez težav nadaljeval z velikim uspehom, ki ga je pričel z Enigmo, zdaj z Gregorian, ki so doslej prodali več kot 10 milijonov plošč po vsem svetu s 17 albumi in 9 DVD-ji, prejeli pa so kar 32 zlatih in platinskih nagrad v 18 različnih državah.

Doslej so sestavili repertoar skoraj 250 pesmi, ki se gibljejo v glasbenem razponu od klasičnih avtorjev, kot so Carl Orff in pop standardov zadnjih 40 let, do sedanjih rock skupin, kot so Metallica, Coldplay, U2 in celo Rammstein.

Izjemna ustvarjalnost Franka Petersona je vidna tudi v fantastičnih nastopih Gregorian. Petersonu je uspelo poustvariti duha gregorijanskega korala v gledališčih in cerkvah, s čimer Gregorian navdušujejo oboževalce in kritike v Evropi, Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. V 1.000 oddajah v živo so Gregorian očarali več kot 2,5 milijona ljudi v 25 državah. Leta 2013 so Gregorian z več kot 150 razprodanimi koncerti odigrali svojo najuspešnejšo turnejo. Prvič so potovali tudi na Kitajsko.

Nobenega razloga ni bilo, da bi se ustavili. Po štirih mesecih snemanja in produkcije, je album "Masters Of Chant - The Final Chapter" vstopil na lestvico Najbolj prodajanih nemških albumov na 8. mesto. Njihov nastop na Evrosongu leta 2016 je bil eden najnovejših vrhuncev glasbene kariere Gregorian. Nato so Gregorian nadaljevali svojo poslovilno turnejo po Evropi "Masters of Chant – The Final Chapter Tour 2016" in le v Nemčiji so nastopili v več kot 40 mestih. Na podlagi velikega uspeha "Masters of Chant - The Final Chapter Tour 2016",  so Gregorian nadaljevali s turnejo tudi januarja 2017. Zdaj pa jih lahko vidite in slišite ob odlični Sarah Brightman.

MARIO FRANGOULIS

Mario Frangoulis, umetnik klasičnega crossoverja in tenor znan po celem svetu, je rojen v Afriki in vzgojen v Grčiji. Študiral je v Londonu, kjer ga je Mackintosh povabil nastopati v vlogi Mariusa v "Les Misérables" na londonskem West Endu in kmalu zatem ga je povabil še sir Andrew Lloyd Webber za vlogo Raoula v "Fantomu iz opere".

Snemalno kariero je začel takoj, ko ga je odkril Peter Gelb, vodja Sony Classical, ki zdaj vodi Metropolitansko opero v New Yorku. Od takrat je prodal več kot milijon albumov po vsem svetu. Kot klasični crossover pevec je debitiral leta 2002 z izdajo "Sometimes I Dream" in "Follow Your Heart". Oba albuma sta Maria postavila med 3 najboljše crossover pevce na Billboardovi lestvici, kjer je obdržal 2. in 3. mesto ob Bocelliju in Joshu Gobanu za kar 50 tednov.

Mario Frangoulis kombinira klasično in sodobno petje, poleg tega pa je navdušen nad mešanicami večih slogov (opera, pop, rock, folk, soul/R&B, world). Nastopal je s svetovno znanimi umetniki, kot so Sarah Brightman, Placido Domingo, José Carreras, Lara Fabian, Justin Hayward in Klaus Meine. Nastopal je z orkestri, kot so Boston Pops, Chicago Symphony, Symphony Dallas, Tokyo Philharmonic, Novaya Opera iz Moskve in londonski filharmoničnim orkestrom, če jih naštejemo samo nekaj. Mario je v svoji karieri nastopal v široki paleti vlog, kjer se je izkazal kot vrhunski pevec in igralec. V novem tisočletju je osvojil vlogo Tonyja v West Side Story in nastopil v milanski La Scali.

Konec leta 2012 je Maria povabil Robin Gibb k snemanju ene njegovih zadnjih pesmi "Daybreak". Leta 2015 se je Mario pridružil šestkratnemu dobitniku Grammyja, aranžerju in producentu Jorgeju Calandrellu. Rezultat njunega dela je album "Tales of Christmas", objavljen po celem svetu. Med ustvarjanjem in snemanjem albuma je Mario nastopil na več kot 30 velikih koncertih v newyorškem Jazzu v Lincoln Centru, s posebnim klavirskim recitalom pa z maestrom in pianistom Eugenejem Kohnom (Placido Domingo, Andrea Bocelli in Maria Callas) ob vznožju Akropole v gledališču Herod Atticus.

NARCIS

Rojen je bil kot Narcis Iustin Ianau v majhnem mestu Bacau v romunskem delu Transilvanije. Narcisa sta vzgojila oče in ded v revni soseski Barati. Rekdo je videl svojo mati, ki se je preselila v Italijo, da je zaslužila za revno družino. Ko je imel 5 let, so ga uvedli v cerkveno petje v lokalnem cerkvenem zboru, kjer se je izkazalo, da je Narcis blagoslovljen z izjemnim vokalom. Skozi petje je lahko tudi izrazil svoje razočaranje, jezo in strahove, ki so izhajali iz revščine, ki jo je živel. Ko je imel 10 let, je nastopil na prvem samostojnem koncertu v domačem Bacauu, in njegova kariera se je pričela.

Njegov prvi večji nastop je bil na Athenaeumu v Bacauu, ko je imel 15 let, in množica obiskovalcev je bila navdušena, vključno s številnimi znanimi romunskimi profesorji glasbe. In takrat se je dokončno odločil za pevsko kariero. Kmalu je nastopil v oddaji "Romunija ima talent" in je požel ogromno navdušenje, njegova slava pa se je prešla meje Romunije in kmalu je debitiral v Italiji. Tudi njega je odkril producent Frank Peterson, in ga je kmalu povabil k sodelovanju. Leta 2016 se je pridružil zboru Gregorian kot solist, zdaj pa je od leta 2016 na turneji skupaj s Sarah Brightman.

FERNANDO VARELA

Odkril ga je David Foster in od takrat je Varela nastopil z Davidom na turnejah po več kot 31 državah po celem svetu. David je zanj rekel: "Luciano Pavarotti se je ponovno rodil! Varela ima glas in osebnost superzvezde". Varela je bil tudi ustanovitelj klasične crossover skupine Forte Tenors.

Maja 2016 je Varela obiskal Belgijo in Nizozemsko. Junija in julija je Fernando bil poseben gost trobentača Chrisa Bottija, julija pa je tudi nastopil pred 250.000 nogometnih navijačev na berlinskih Brandenburških vratih pred tekmo Nemčije s Francijo. Avgusta istega leta je Varela nastopil pred Lionelom Richijem na dogodku Universal Inside 2016 v berlinski Mercedes Benz Areni. Takoj pred odhodom s Sarah Brightman na Royal Christmas Gala pa se je Fernando odzval s koncertom za pomoč rodnemu Puerto Ricu, ki sta ga razdejala orkana Irma in Marija.

O kakovosti in lepoti dogodka Royal Christmas Gala priča tudi organizator, Star Produkcija, ki nas je v zadnjem letu že razveselila z vrhunskimi dogodki, kot so koncerti Andree Bocellija in Andrea Rieuja v Dvorani Stožice, naslednje leto pa v Zagrebu organizirajo tudi koncert Andree Bocellija bo dnevu žena in koncert Roda Stewarta, ki ga pri nas še nismo videli.

Prodaja vstopnic:  in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.

Organizator: STAR PRODUKCIJA

 

 

 

 

Zunanje povezave: www.eventim.si

Vir: Agencija Antonov, Napovednik.com

Zemljevid