Patchwork - 20 urni začetni tečaj krpanke

Začetni tečaj krpanke je namenjen tečajnicam, ki želijo pridobiti osnovno predznanje za nadaljnje kreativno šivanje v tehniki patchworka. Uvodoma se bomo seznanili z materiali in pripomočki za delo, barvami in njihovo vrednostjo ter vzorci in njihovo strukturo. Spoznali bomo tradicionalne patchwork vzorce, oblikovali mozaične bloke in jih na različne načine združevali v celoto. Naučili se bomo pravilno razrezati tkanine in izbrati ustrezno zaporedje šivanja vzorcev. Končni rezultat začetnega tečaja bo otroška odeja v velikosti 80x120 cm.

Za udeležbo na tečaju razen osnovnega poznavanja strojnega šivanja ni potrebno nobeno predznanje. Delo bo potekalo na šivalnih strojih Janome podjetja Strima Adria.

V čudoviti svet patchworka boste vstopili z mentorico Margareto Vovk Čalič, mojstrico slovenske umetnostne obrti, oblikovalko in pedagoginjo.

Tečaj bo potekal 20 pedagoških, ur  štiri petke zapored med 17.00 in 21.00 uro s pričetkom v petek, 19.5 ob 17. uri v naši šivalnici na Cankarjevi ulici 4 v Kranju.

Cena tečaja je 150,00 Eur
V ceni tečaja je vključen ves potreben material za delo ( blago, polnilo, sukanci) kakor tudi uporaba pripomočkov za delo.  
Prijave in informacije do zasedbe mest:
Tel: 041 735 939 ali 04 236 25 20
Mail: m-ars@siol.net
Spletna stran:
FB: Desetnica 

Zunanje povezave: www.m-ars-sp.si/tecaj.htm

Vir: Etno galerija Desetnica, Napovednik.com

Naročite se na email listo Etno galerija Desetnica:

Zemljevid