Poletje v MGLC - koncerti

4. 7. 2017
Maja Založnik Moonshine trio, pop, soul

Energična pevka Maja Založnik se je leta 2014 kot prva in edina Slovenka prebila med 135 najboljših kandidatov v svetovno znanem šovu pevskih talentov, The voice of Germany. V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela zgoščenko Tobogan, skupaj s Sweet Peak je posnela odličen videospot za skladbo Le Croissant,  z blues, soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem pa je izdala duet Sweet sugar honey. Sodelovala je tudi s skupino Papas, s katero so posneli in izdali pesem Vzemi, vse ti dam pri založbi Dallas Records, ter s francosko ekipo za isto pesem posneli videospot. V letu 2015 je sodelovala s skupino Moonshine iz Novega Sada, s katerimi so izdali singel You are my life pri založbi Dallas Records.

11. 7. 2017
Brata Erič (Prismojeni profesorji bluesa), blues, rock, country
Prismojeni profesorji bluesa je slovenska blues rock glasbena skupina, ustanovljena leta 2009. Sestoji iz kitarista Julijana Eriča, harmonicista Mihe Eriča, basista Mihe Ribariča in bobnarja Zlatka Đogića. Vsi razen Ribariča imajo tudi vloge vokalistov. Njihova glasba je v glavnem v blues rock slogu, ki ga mešajo prvinami funka in psihedeličnega rocka 60. in 70. let. V MGLC bo nastopil le duo – brata Erič.

Julijan Erič — kitara, vokal
Miha Erič — orglice, vokal

18. 7. 2017
Teo Collori in Metod Banko, uglasbena poezija
Teo Collori (kitara) in Metod Banko (glas) sta vrhunska glasbenika, ki ustvarjata predvsem avtorsko glasbo. V projektu Pesem o morju sta na prefinjen način spojila poezijo in glasbo. Metodov  glas in Collorijeva kitara sta močna elementa vsak zase, v sozvočju pa na živahen in hkrati čuten način odslikavata sporočilno vsebino. Primarni učinek njune glasbe je, da s sodelovanjem in mediteransko podalpski melosom poslušalcu daje prijetno glasbeno izkustvo. Pesmi so včasih humorne, plesne, včasih resne,  kot brezčasen glas človeštva, ki poslušalca ne pušča ravnodušnega.

Teo Collori – kitara
Metod Banko - glas

25. 7. 2017
The TAH in Le Baron, pop
The Tah (Ali R Taha) je glasbenik iz Sirije, pevec, ki igra kitaro in klaviature s posebnim stilom, kjer med igranjem kitare dodaja še ritem. Na podelitvi Prešernovih nagrad je nastopal s sedmim delom Zdravljice, preoblečenim v orientalske zvoke.
Le Baron (Yuri Baron) je italijanski glasbenik, ki obvlada bas. Ustvaril je svoj stil igranja bas kitare, njegova unikatna tehnika "slappanja" je prepoznavna. Sodeluje z mnogimi znanimi in underground glasbeniki v Sloveniji.

Ali R. Taha – vokal,  kitara
Yuri Baron – bas kitara

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center

Zemljevid