Etno glasba - IstRaNbuL

IstRaNbuL je mnogoštevilna zasedba mladih glasbenikov, ki sicer sodelujejo z raznimi slovenskimi glasbenimi skupinami različnih zvrsti, ki jih kombinirajo in združujejo v tej pisani zasedbi. Izbirajo glasbo, ki predstavlja naše korenine, tako slovenske kot tuje, ter jo poustvarjajo na idejno svež in instrumentalno pisan način. Spajajo slovenske (istrske, prekmurske, belokranjske …) in tuje (turške, balkanske, ruske, portugalske …) ljudske glasbene prvine, ki jih kombinirajo s sodobnimi izvajalskimi praksami in tako ustvarjajo napeve, ki vas popeljejo daleč nazaj čez preteklost v sedanji trenutek, ki spominja na prihodnost.

Glasbeniki so skupaj "poslovenili" nekaj turških klasičnih skladb ter "poturčili" nekaj slovenskih ljudskih napevov. S širjenjem osvojene ljudske dediščine se je v letu 2010 osnovala večja zasedba ter se poimenovala v odmevni istRaNbuL.

Najprej preglasbi izbrane dele Balkana in Mediterana, s svojim drugim ploščkom i svi Na okoLo (2014) uzvoči tudi severnejše kraje ter si dovoli celo skok čez lužo, s tretjim albumom LjepLjeNbRijkoLaŽ (2016) pa z domačimi in tujimi vižami eksperimentira v kolažni tehniki na vseh mogočih ravneh. 

Zasedba:

Aleš Zorec, bobni

Jan Jarni, kitara

Aljoša Struga, bas kitara

Jan Meznarič, pozavna

Žiga Fabbro, klarinet, saksofon

Nuša Ofentavšek, vokal

Urška Forštnarič, vokal, flavta

Miha Jejčič, vokal

Robert Mušič, vokal

Nataša Zager, vokal

Maja Bjelica, vokal

Povezave:

Zunanje povezave: www.facebook.com/istranbul-457206134310487/?freftsFestival Poleti v NUK

Vir: KUD Arhiteka, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja KUD Arhiteka:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid