Dance Amore (Zapleši ljubezen!)

Prireja: Delphin Entertainment

Trajanje uro in pol

S danceamoreshow.com

Scenarist, režiser in koreograf: Jurij Batagelj
Kostumografija: Dance Amore Show
Scenska zasnova: Nackografija Iztok Rudolf s.p.
Besedilo: Domen Valič
Producent: Dolphin Entertainment

Nastopajoči:
Domen Valič
Zala Smolnikar
Andrej Škufca
Melinda Torokgyorgy Škufca
Jurij Batagelj
Jagoda Batagelj
Peter Majzelj
Maja Geršak
Bojan Fesel
Gordana Grandošek Whiddon
Krzysztof Hulboj
Janja Lesar
Jernej Brenholc
Daniela Podgornik Pekič
Matej Krajcer
Iwona Golczak
Petra Ravbar
Aljoša Möderndorfer
Karin Putrih
Nika Horvat
Tjaša Žibert
Jan Marolt
Miljan Nojič
Tim Klemenčič

Družba priznanih slovenskih plesalcev latinskoameriških in standardnih plesov pod vodstvom Jurija Batagelja se je zbrala pred več kot desetletjem in ustvarila enkraten plesni, umetniški dogodek. Ustvarjalci so združili moči ter postavili paleto latinskoameriških in standardnih plesov na gledališke odre v obliki navdihujoče plesne predstave The 50's Show, katere nepozabna in čudežna zgodba do tedaj še ni bila povedana.

Plesna predstava je kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, uspešno gostovala na Velikem odru Festivala Lent ter kar dvakrat napolnila eno največih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK s kar pet tisoč sedišči.

Danes se nadgrajena plesna zgodba pod produkcijsko hišo Dolphin Entertainment vrača na odrske deske. Gledalcem bo postregla s samimi presežniki: od razgibane scenografske podobe, prek glamuroznih kostumov, do ubranih plesnih korakov ter koreografij izvirne plesne zasedbe, ki se ji bo pridružilo še več plesnih prijateljev, tudi iz modernega plesa, jazza in hip-hopa.

Umetniški vtis bosta nadgradila mlada in nadarjena vokalistka Zala Smolnikar v vlogi pretkane jazzovske pevke ter očarljivi pripovedovalec Domen Valič.

Celotna zasedba vas bo popeljala v zgodbo plesnega spektakla pod novim imenom Dance Amore, Zapleši ljubezen!.

Dogajalna kulisa Veliko jabolko; mesto preporoda in velikih priložnosti. Piše se leto 1947. Svet se ponovno optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. Zgolj 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz newyorške soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega daru se srečujejo posamezniki iz različnega okolja, pestrih usmeritev in narodnosti, s skupno vizijo: z ljubeznijo do življenja ustvariti boljši jutri. Vpeti v hitro se spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec čutenj in spletajo plesno pripoved. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi.

V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih modernih plesnih zvrsti, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujočih si čustev in buri njegovo domišlijo. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih likov.

Predstava prikazuje paleto vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov z atraktivnimi koraki žgočega argentinskega tanga, umazane salse in energičnega swinga.

Tudi vas bodo zasrbele pete!

Zunanje povezave: Danceamoreshow.com

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid