Delavnica arhitekturne fotografije

Ljubitelji izražanja v podobi, raziskovalci in navdušenci nad fotografijo: 19. in 20. maja vabljeni na delavnico arhitekturne fotografije, ki jo pripravljamo v okviru retrospektivne fotografske razstave Damjana Galeta. Skozi delavnico vas bosta s svojim znanjem in izkušnjami vodila umetnostna zgodovinarka in višja kustosinja Marija Skočir ter fotograf Matevž Paternoster.

petek, 19. maj, 18.00–21.00
Ogled razstave Damjana Galeta in teoretski razmislek o arhitekturni fotografiji v kontekstu zgodovine, teorije in prakse fotografije.

sobota, 20. maj, 9.00–13.00
Fotografiranje ljubljanske arhitekture, pregled nastalih del, izmenjava izkušenj in mnenj.

Lastna fotografska oprema ni potrebna, je pa zaželena.
Zagotovite si udeležbo, kajti število mest je omejeno! Za več informacij in prijave nas kontaktirajte na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.Delavnica je izhodišče za oblikovanje študijske skupine Fotografija od blizu, ki jo v obliki neformalnega izobraževanja pripravljamo v jeseni 2017. Na rednih srečanjih skozi vse leto bomo pod vodstvom izkušenih mentorjev ter priznanih slovenskih in tujih fotografov preizkušali raznolike žanre fotografije (od portretne fotografije do fotografije narave in reportažne fotografije), spoznavali njene teoretske vidike, odgrinjali zakulisje priprave fotografske razstave, dela v temnici, digitalizacije fotografij in še veliko več.

Zato vas bomo ob koncu tokratne delavnice v soboto, 20. maja, povabili k sooblikovanju koncepta študijske skupine s strokovnim timom, v katerem sodelujejo muzejska andragoginja Janja Rebolj, kustosinja za fotografijo Marija Skočir, fotograf Matevž Paternoster ter fotograf in pedagog Saša Kralj z bogatimi mednarodnimi izkušnjami.


Foto: Matevž Paternoster

Zunanje povezave: Delavnica arhitekturne fotografije

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo Muzej in galerije mesta Ljubljane:

Zemljevid