Filatelistična razstava: letalstvo in balonarstvo

  • Kaj: Filatelistična razstava
  • Kdaj: nedelja, 23.4.2017 od 16.10 do 18.00
  • Kje: Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, enota Nova vas 4a, Nova vas na Blokah 4a
  • Prireditelj: Zavod Vrabec Bloke
  • Vstopnina: Brez vstopnine

V ZIBELKI slovenskega jadralnega letalstva in na planoti, kjer se je rodil prvi slovenski balonar bo dober mesec dni filatelistična razstava na to temo.

Tone Petek iz Celja nam je velikodušno odstopil svojo res veliko zbirko znamk na temo: letalstvo in balonarstvo ter dodal še mojo "zgodovino" osebnih znamk.

Nik Premerl, učenec OŠ Toneta Šraja Aljoša Nova pa je eno vitrino napolnil s krajšim povzetkom zgodovine Jadralne šole Bloke.

Veni Ferant iz Žalca je oblikoval priložnostni žig, kateri bo v uporabi še 15 dni na naši pošti.

Igor Pirc, predsednik Filatelističnega društva Ljubljana mi je pomagal pri vsej "proceduri" za žig, dislocirano enoto ... tako, da mi bo v jesen, ko bomo obeležili 250 let rojstva prvega slovenskega balonarja, veliko lažje. 


Ludvik Starič - leteči  Kranjec, 110 letnica rojstva

Že lani, za srečanje veteranov, sem želela izdati osebno znamko, saj je bil Ludvik Starič poleg blesteče kariere motorista, tudi tečajnik Jadralne šole Bloke. A mi ni uspelo. Sin Miloš Starič mi je z veseljem dovolil, da smom izdati znamko danes, žal, z malo zamude. 

Leopold Pungerčar, predsednik Zveze motoklubov Slovenije mi je za svojega sokrajna preskrbel osnutek znamke, ki jo je oblikovala učiteljica Tatjana Kupljenik iz Mirne Peči. 

Filatelisti, pozor! Polde, četrti pomemben Mirnopečan želi tudi v Mirni Peči z znamko počastiti Ludvika Stariča, mogoče kar na velikonočni ponedeljek, ki bo drugo leto 2. aprila. Znamka je, še priložnostni žig ... 

Vsem "vpletenim," iskrena hvala!

Razstava bo v pritličju knjižnice do 31.5.2017

 


Osebne znamke, maksimum karte in razglednice bodo v prodaji v gostinjskem lokalu Bar pri Dominu v središču Novi vasi ali jih po povzetju naročite pri meni.

CENA: znamka: 1,50€, znamka + razglednica: 2€  


Martina Hribar, Ravne na Blokah 12, 1385 Nova vas

E: martinahribar4@gmail.com gsm: 051-228-575

Vir: Zavod Vrabec Bloke, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Vrabec Bloke:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.