Dan odprih vrat Arheološkega parka Emona

V soboto in nedeljo odpiramo Arheološke parke in vabimo na brezplačen obisk ter organiziramo dogodke za družine in odrasle!

Odprtje AP Emona je letos v znamenju evropskega projekta Archest, s katerim arheologijo približujemo najširši javnosti.

PROGRAM DNEVA ODPRTIH VRAT:

sobota in nedelja, 20. in 21. 5., 10:00–18:00: Po rimski Ljubljani, krožna arheološka pot po središču Ljubljane

Podajte se na pot po 2000 let stari dediščini Emone. Odkrijte starodavne mestne skrivnosti na krožni poti po rimski Ljubljani. Obiščite Emono v treh arheoloških parkih: Emonska hiša, Zgodnjekrščansko središče in Rimski zid ter na drugih prepoznavnih točkah antičnih spomenikov v Ljubljani, ki so povezani v dvokilometrsko krožno pot. Začetek v Mestnem muzeju Ljubljana.

sobota 20. 5. 10:00: Tovarna idej, plesno multimedijska predstava

Kreativno partnerstvo med Mestnim muzejem Ljubljana, Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, Osnovno šolo Trnovo ter umetnikoma Uršo Rupnik in Ladom Jakšo, je obrodilo plesno multimedijsko predstavo. Izhodišče zanjo je bil obisk razstave Nova doba prihaja! Industrija – delo – kapital. Predstava povezuje učence, študente in umetnike v skupnem snovanju idej po navdihu ljubljanskih tovarn. Plesna predstava se odvija v Mestnem muzeju Ljubljana.

sobota, 20. 5., 10:30–18:00: Družinski potep po starodavni Emoni

Družine v Mestnem muzeju prejmete brezplačen družinski tiskan vodnik s katerim se odpravite na raziskovanje. Na lokacijah AP Emone vas čakajo delavnice in ustvarjalnice ter rimski duhovi.

Vstopnine ni! V povezavi z ZPM Moste Polje pa zbiramo hrano z daljšim rokom trajanja ter higienski pribor: mleko 3,5 in mleko brez laktoze, kosmiči, med, kaše, fižol, čičerika, leča, (brezglutenska) moka, (brezglutenske) testenine, vložena zelenjava v kozarcih, zobne ščetke in paste, plenice, pralni prašek, mila …

21. 5. ob 11:00: javno vodstvo po AP Emona s kustosinjo dr. Bernardo Županek

Na vodstvu z dr. Bernardo Županek, kustosinjo za antiko, boste obiskali tri arheološke parke in druge ostaline rimske Emone. Dobimo se pred Mestnim muzejem Ljubljana. Za vodstvo se zbirajo obvezne prijave na 01 / 24 12 506 ali prijava@mgml.si. *V primeru dežja vodstvo odpade.*

Načrtujte svoj obisk in odpiralni čas parkov preverite na tej povezavi.

*
Foto: Matevž Paternoster / MGML

Zunanje povezave: Arheološki park Emona

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo Muzej in galerije mesta Ljubljane:

Zemljevid