Cordura, Sen (SLO)

  • Kaj: Metal
  • Kdaj: četrtek, 4.5.2017 ob 21.00
  • Kje: Orto bar, Ljubljana
  • Prireditelj: Orto Bar
  • Vstopnina: 4 EUR

 

Kadilnica of Death: Koncert skupin CORDURA in SEN

Četrtek, 4. 5. 2017, Orto Bar, Ljubljana

 

Orto Fest se z majem zaključi in čas je, da se spet posvetimo lokalni sceni! S tem namenom nas bosta obiskali dve metal zasedbi, ki bosta tokrat v okviru Kadilnice of Death nastopili prvič!

Glavni band večera so velenjski progresivci Cordura, projekt kitarista Tima Drakslerja, ki pod tem imenom tehnično izpiljeno glasbo širi od leta 2012. Dve leti zatem se je band že predstavil s svojim prvim studijskim albumom Astral Projection ( ki je naletel na odlične kritike, od lanskega decembra dalje pa predstavlja svoj najnovejši EP z naslovom Pantheon of Bionic Gods (

Otvoritveni band, kranjski Sen, pa so popolna novost na slovenski metal sceni in svoj pohod po odrih komaj dobro začenjajo. Na čelu te death/black metal zasedbe stoji drobna in prikupna pevka Nina, a naj vas njen videz ne zavede, saj surovosti njenega vokala nikakor ne gre podcenjevati (

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen!

 

Začetek koncerta v klubu točno ob 21:30!

Cena vstopnice za koncert: 4 €

Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!

Metal večer v Kadilnici of Death traja od 21h do 4h!

Vstopnine na metal večer ni!

FB dogodek.

 

CORDURA

CORDURA je nova slovenska progressive metal skupina. Ideja o pretvorbi iz one-man projekta v skupino se je porodila kitaristu Timu Drakslerju (ex-Eliminator, Interceptor), po tem, ko je v začetku leta 2012 že izdal svoj EP. Na njem je sodeloval tudi nadarjen vokalist iz Čila César Andrés Vigouroux Gutiérrez (Rusted). Ostali člani v bendu so Uroš Apat(bas) ter Grega Plamberger (bobni). Ko je izšel debitantski album Astral Projection, se je band razšel s Cezarjem. Novi vokalist je postal Nejc Heine in v tej postavi so večino leta 2014 promovirali album Astral Projection po Sloveniji. Nastopili so tudi na festivalu Metaldays v Tolminu.

9. 12. je izšel drugi album z naslovom Pantheon Of Bionic Gods katerega trenutno predstavlja Cordura tudi v živo.

Video.

 

SEN

Mlad in ustvarjalen death metal band iz Kranja, ki ravno začenja svoj pohod po slovenskih odrih. Band napada z žanrskimi klasikami stare šole in dobro izpiljenim repertoarjem svoje glasbe. Razgibani inštrumentalni sekciji poveljuje močan in brutalen vokal drobne in prikupne Nine.

Urban Valjavec – kitara in back vokali

Nina Brezar – vokal

Krištof Brezar – bobni

Luka Kejžar – bas

Video.

 

Kadilnica of Death:

Dirty Skunks predstavljamo vsakoletno serijo metal večerov, ki se pod imenom Kadilnica of Death odvijajo vsak 1., 3. in 5. četrtek v mesecu, od 21h dalje, v Orto Baru. Pričakujete lahko veliko raznolike metal glasbe z različnimi DJ-i in tematskimi večeri, seveda pa sprejemamo tudi glasbene želje. Zagotovo vas bodo razveselile tudi akcijske cene pijač in biljarda, približno enkrat mesečno pa bomo v okviru metal večera priredili tudi koncert domačega metal benda s simbolično vstopnino. Kadilnica of Death se ob vstopu skozi vhodna vrata Orto Bara nahaja naravnost pred vami.

Vse informacije o Kadilnici of Death.

Kadilnica of Death na FB.

Kadilnica of Death promo.

Spletna stran Dirty Skunks.

Vir: Orto Bar, Napovednik.com

Zemljevid