7. grajski dnevi - 2. dan

Današnja podoba Ljubljanskega gradu bi bila zagotovo povsem drugačna, če ga ne bi 16. maja 1905 od državne oblasti odkupil takratni župan Ivan Hribar. S tem je grad prešel v last mesta Ljubljane. Vizionarski mož je imel z njim velike načrte, ki se stoletje po njegovem odkupu tudi uresničujejo, saj grad postaja pomembno kulturno središče slovenske prestolnice. Za grajskimi zidovi se namreč odvijajo številni kulturni dogodki, kot so razstave, koncerti, plesi, gledališke predstave, tematska predavanja …. Poleg vsebine je pomemben tudi prostor, v katerem jih predstavimo občinstvu – prizorišča na Ljubljanskem gradu so zares edinstvena! Vizija znamenitega župana Hribarja se tako uresničuje z vsakim kulturnim dogodkom, ki zaživi za mogočnimi zidovi.

Ob obletnici odkupa bodo na Ljubljanskem gradu od 19. do 21. maja 2017 potekali tradicionalni Grajski dnevi, že sedmi po vrsti, v sklopu katerih smo pripravili raznovrstne brezplačne dogodke, primerne za vso družino.

Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!

Program za 20. maj 2017:

  • Zavozlanke – lutkovna detektivka, raziskovalni vodeni ogled, ob 9.00, Lutkovni muzej;
  • Oprodova preizkušnja v grajskem gozdu, raziskovalni vodeni ogled, ob 10.00;
  • Tiskanje plakatov z lesenimi in svinčenimi črkami, ustvarjalna delavnica za otroke, od 11.00 do 13.00, Friderikov stolp;
  • Grajske zgodbe zmaja Kamišibaja za najmlajše, gledališče kamišibaj, ob 12.00, Grajsko dvorišče;
  • Nariši in povej svojo zgodbo, ustvarjalna delavnica kamišibaja, ob 13.00, Grajsko gledališče;
  • Pobeg viteza Erazma, interaktivni vodeni ogled, ob 14.00;
  • Tiskanje plakatov z lesenimi in svinčenimi črkami, ustvarjalna delavnica za mladostnike, od 15.00 do 17.00, Friderikov stolp;
  • Po sledeh izgubljenega simbola, raziskovalni vodeni ogled, ob 16.00, razstava Slovenska zgodovina;
  • Grajske zgodbe zmaja Kamišibaja za malo starejše, gledališče kamišibaj, ob 17.00, Grajsko dvorišče;
  • Grajske zgodbe zmaja Kamišibaja za odrasle, gledališče kamišibaj, ob 18.00, Grajsko dvorišče.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk posameznih dogodkov v sklopu 7. Grajskih dni priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

Več informacij lahko dobite na

Zunanje povezave: www.ljubljanskigrad.si

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid