Stray Train

  • Kaj: Pop in rock
  • Kdaj: petek, 28.4.2017 od 22.00 do 0.00
  • Kje: Orto Bar, Ljubljana
  • Prireditelj: Boombox komunikacije
  • Vstopnina: 5 eur predprodaja, 7 eur na dan dogodka

Heavy blues rock mašina Stray Train se odpravlja na novo potovanje. V pomladnih in poletnih mesecih bodo brusili strune na koncertih (tako klubskih kot festivalskih) doma in v tujini, za jesen pa so napovedali izid drugega albuma!

Prva postaja turneje Stray Train Tour from Hell PT1: Orto fest // petek, 28.4.2017 ob 22.00 // Orto bar, Ljubljana

S kritiško izjemno dobro sprejetim prvencem 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town' so se Stray Train preteklo leto podali na obširno turnejo, ki jih je popeljala po koncertnih odrih kultnih klubov po Evropi. Na 43-dnevni turneji so imeli kar 41 koncertov od Italije in Avstrije pa vse tja do Švedske in Velike Britanije. A Stray Train svojega motorja sploh niso ugasnili – v začetku letošnjega leta so v Wisseloord studiih na Nizozemskem posneli material za novi album, ki bo izšel septembra..

Še pred izidom albuma pa Stray Train čaka kar nekaj koncertov v klubski atmosferi in na večjih festivalih doma in v tujini – v okviru turneje Stray Train Tour from Hell PT1 bodo v Ljubljani nastopili na Orto festu (28.4.), ustavili se bodo v Ormožu (12.5.) in Slovenj Gradcu (27.5.), poletje pa je čas za festivale: Lent (26.6.), Gora Rocka (1.7.) in MotörCity (25.8.) v Sloveniji, španski Resurrection festival, ter nemška Seepark Biker Days in Weigendorfer Open Air z vmesno postajo v klubu Der Cult v Nürnbergu.

 

O Stray Train

 

Od prvotne ideje - preigravanje blues rocka in obuditvijo ti. jam sesssion večerov v Ljubljani – do konkretne doze avtorskega, organskega blues rocka brez instantne hiper produkcije so Stray Train prikorakali v manj kot enem letu. Od prvih nastopov, ko se je band še spoznaval in uigraval, so z delom nadaljevali na vajah, kjer so kmalu začele nastajati prve avtorske skladbe. Po nekaj mesecih organskega, spontanega ustvarjanja so svoje dotedanje delo junija 2016 izdali v obliki prvenca 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town'. Obširna evropska turneja, ki je sledila izidu, pa je bila zasedbi v velik navdih – začeli so nastajati novi riffi in melodije in do začetka leta 2017 so bili pripravljeni na novo postajo – snemanje drugega albuma. Album, naslovljen 'Stray Train II, Blues from Hell. The Legend of the Courageous Five.' bo izšel jeseni 2017, še pred izidom pa bodo Stray Train brusili strune na koncertih doma in v tujini.

Vir: Boombox komunikacije, Napovednik.com

Zemljevid