Legit $hit: koncertni dogodek (t)rap senzacij

Zgodil se bo L€GIT $HIT - nekaj neverjetnega, četudi resničnega. Zgodil se bo L€GIT $HIT - nekaj provokativnega, a obenem legitimnega. Zgodil se bo L€GIT $HIT - nekaj skoraj đabe, a hkrati kvalitetnega.

Zmes lokalnih starih znancev in novih vzpenjajočih zvezd ter regionalne (t)rap senzacije, ki palijo in žarijo tudi onkraj meja Slovenije, se bo maja manifestirala v koncertnem dogodku, ki bo poskrbel za vse zabave željne mlade, pa naj se uvrščajo med študente, poznavalce glasbe, hipsterje, progresivce, aktiviste, žurerje ali preprosto poslušalce.
Po koncertnem delu se dogodek nadaljuje na Afterbalmu v Klubu K4!

Z nami bodo:

Mimi Mercedez

Beograjska raperka, ki buri duhove, kjerkoli se pojavi. Senzacija, ki je s svojim progresivnim in necenzuriranim pristopom okužila že cel Balkan, tokrat pa se obeta njen premierni nastop v Sloveniji. Nekdanja striptizeta, ki skuša s svojo materialistično filozofijo "zapaliti" mase. Naj bo rap ali turbo-folk, naj bo publika "hipsterjev", "levičarjev", "feministk", "čefurjev", itd., Mimi se ne obremenuje. V družbo, kjer prevladuje konservativni tradicionalizem vnaša progresivno svežino in prepotrebno provokacijo.


Matter

Kamniški boy-band, ki je s svojo prvo plato požel odobravanje med najbolj kritično glasbeno publiko. Surrealistična mojstrovina in hipsterska zafrkancija obenem, ki se iznajdljivo poigrava z ritmiko in zvočnostjo besed. Rimoklepaštvo Dacha in Tunje v kombinaciji z beati Levanaela in Dacha presega žanrske okvirje ter preobraža stanje duha občinstva v nove sfere.


$MeR† ß0H∀ inu ؆RØkkk

Provokativni ljubljanski mojstri ceremonije predstavljajo urbano vzporednico slogu kamniških Matter in prebijajo četrto steno s svojo (ne)resnostjo in rimoklepaštvom, ki njihove nastope povzdigujeta v glamurozen razvrat. Raperska druščina, ki ji dogaja tako na študentski veselici kot pred angažiranim avditorijem.


N'toko

Stari znanec slovenske alternativne in progresivne publike. Član številnih kolektivov, zmagovalec "freestyle" tekmovanj, avtor številnih albumov in malih plošč, ki je v slovenskem glasbenem prostoru osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Aktivist, angažiran pri delu z begunci, in kolumnist v reviji Mladina. Drugače rečeno: multipraktik z izjemno pronicljivimi in kritičnimi besedili ter beati, ki se vklapljajo v sodobne glasbene trende tudi s svojo pravkar izdano plato Emirates!

*Dogodek organizirata Radio Študent in ŠOU v Ljubljani.

Vir: Zavod Radio Študent, Napovednik.com

Zemljevid