Milan Ogrizović Hasanaginica

Drama v e-molu za igralko in klavir temelji na osamanski baladi iz 17. stoletja o Hasanu agi in njegovi ženi brez imena. Njuna ljubezen lahko preživi skrita, prilagojena družbenim pravilom, vendar Hasan ženo izključi iz družine zaradi sramote, ki jo je povzročila kršitev prav teh pravil. Sodobna uprizoritev pripoveduje o svetu, kjer sta obstajala ona in on. Ljubimca, prijatelja. Neankrat se izgubita. Sebe, drug drugega, skupni jezik, vse, kot se to dostikrat zgodi. Ona govori z besedami, on spregovori z glasbo, za klavirjem. Kako poiskati izgubljeno pot drug do drugega in skupni jezik, ki je nekoč že obstajal? Ali lahko navkljub družbi povesta skupno zgodbo? Ali sploh poiščeta drug drugega?

Hasanaginica po motivih Milana Ogrizovića v izvedbi Umetniške organizacije Gllugl iz Varaždina na Malem odru SLG Celje v sredo, 19. aprila, ob 19.30. 

Ogled predstave je mogoč za samo 20 EUR v okviru Poletnega gledališkega trojčka skupaj s Helverjevo nočjo Ingmarja Villqista 27. maja ob 19.30 in Staromodno komedijo Alekseja Nikolajeviča Arbuzova 6. junija ob 19.30. 

Izbirna predstava za abonente. Abonenti morajo najkasneje 2 dni pred ogledom predstave rezervirati in prevzeti vstopnice. 

 

 

 

 

Vir: Slovensko ljudsko gledališče Celje, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Slovensko ljudsko gledališče Celje:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid