20. Exodos: Radio brez frekvenc

Radio Dona Taraddod (kar v arabščini pomeni ‘brez oklevanja‘ ali ‘brez frekvenc‘) je prostovoljni spletni radijski program, ki je – kot pravi Naji al-Ali – namenjen tistim z dna. Radio je začel "oddajati" pred dvema letoma. S pomočjo drame in črne komedije (pač glede na temo) si prizadeva kritizirati in zavračati prevladujočo družbenopolitično, ekonomsko in medijsko retoriko. Radio Dona Taraddod je program [I1] in Pulse Youth Forum–Multaqa Nabd al-Shababi.

Odrski radijski program raziskuje različne vidike radia in zakulisje radijskega oddajanja. S pretvorbo tega, kar navadno le slišimo, v nekaj, kar lahko spremljamo in dojemamo tudi z drugimi čuti, predstava zakoplje globoko v vprašanja, ki se tičejo avtoritete, cenzure, razreda, kolonializma, družbenega spola, medijskih vlog in umetnosti.


 Diplomantka iz medijev – radia in televizije na Univerzi v Birzeitu, Zina Zarour, je v več predstavah delala kot pomočnica režiserja, nazadnje v plesni predstavi Badke v koprodukciji Royal Flemish Theatre iz Bruslja, Les Balet C de la B in Fundacije A. M. Qattan, kjer trenutno dela na oddelku za kulturo in umetnost. Je prostovoljna urednica časopisa Itijah in Radia Dona Taraddod.

Lama Rabah je študirala medije – radio in televizijo na Univerzi v Birzeitu.Trenutno je raziskovalka na Fundaciji A. M. Qattan in članica ekipe Radia Dona Taraddod. Zadnjih sedem let sinhronizira in bere radijske drame. Postati želi pripovedovalka.

Jezni glasbenik in oblikovalec zvoka, soustanovitelj glasbene skupine Bil3ax, Faris Shomali, je prostovoljni urednik časopisa in spletnega mesta Itijah ter Radia Dona Taraddod.

Pevka in članica Radia Dona Taraddod, Henna al-Hajj Hasan, je zagovornica vseh sredstev, ki omogočajo eksplozijo mnenj brez zadržkov.


 zamisel in izvedba Zina Zarour, Lama Rabah, Faris Shomali, Henna al-Hajj Hasan oblikovanje svetlobe Borut Bučinel koprodukcija Exodos Ljubljana, A. M. Qattan Foundation medijski partner Radio Študent

Produkcija v okviru projekta 1Space, ki ga podpira EU program Ustvarjalna Evropa.

Zunanje povezave: www.itijah.ps20. Festival Exodos

Vir: Zavod Exodos, Napovednik.com

Naročite se na email listo Zavod Exodos:

Zemljevid