Pogovor s pesnikom Petrom Semoličem v Velenju

Lirikonfestove sedemnajstinke - degustacije liričnega občutja /

predfestivalni program - ob svetovnem dnevu poezije 2017

 

VELENJE, torek, 21. marca2017, ob 18. uri,

Hiša mineralov in gostujoče literature (Stari trg 19)

 

Peter Semolič z ametistom v ustih

 

Velenjska knjižna fundacija, Mednarodni Lirikonfest Velenje in Čitalnica Pri pesniški duši vabimo ob dnevu poezije – 21. marca 2017, ob 18. uri v Hišo mineralov in gostujoče literature na pogovor s pesnikom Petrom Semoličem – lanskim dobitnikom Lirikonfestove nagrade velenjica-čaša nesmrtnosti za vrhunski 10-letni pesniški opus v XXI. st.

 

Peter Semolič (1967) je vrhunski slovenski pesnik, avtor 14 pesniških zbirk. Je tudi pripovednik, dramatik, esejist, književni prevajalec in urednik. Za umetniško delo je mdr. prejel Jenkovo nagrado (1997), kristal Vilenice (1998), nagrado Prešernovega sklada (2001) in nagrado velenjica-čaša nesmrtnosti (2016).

 

V lirični pogovorni urici z Ivom Stropnikom in Urško Zupančič bo pesniški gost razkrival "planet z lastno svetlobo" – poezijo in njen smisel danes.

 

"Žal je povečini tako, da se poezija znajde v žarišču javnega pogleda iz razlogov, ki niso pesniški ali pa so poeziji celo skrajno tuji. Smisel poezije namreč ne vidim v izpolnjevanju te ali one družbene vloge. Poezija vstopa v različne vloge, vendar v svetu, ki mu vlada ekonomistična pamet, deluje nebogljeno in nesmiselno. Toda prav v tej nesmiselnosti leži njen smisel." (Peter Semolič)

 

Prisrčno vabljeni! Za Lirikonfestov abonma "Požiram knjige" in izven (vstop prost)

Program ustanove omogoča MO Velenje  

LIRIKONFESTOVA POMLAD 2017 – NAJAVA

 

 

PREDFESTIVALNO V MARCU

 

PREDFESTIVALNO V APRILU

 

OSREDNJEFESTIVALNO V JUNIJU

 

Zunanje povezave: uvkf.si/sl/lirikonfestova-pomlad-2017-najavauvkf.si/sl/uvkf.si/file/repository/uvkf_ob_21_marcu_posvojite_vsaj_kaksno_pesem_1.pdfuvkf.si/sl/ob-svetovnem-dnevu-poezije-21-marec-pesniski-pogovorni-vecer-s-petrom-semolicem-dobitnikom-lirikonfestove-velenjice-case-nesmrtnosti-2016www.velenje.si/e-obcina/koledar-dogodkov/2017/04/19/1655-krilata-zelva-pripoveduje-velenjska-potopisna-pomlad-2017uvkf.si/file/repository/01_najava_mlfv17_promo_bk1_6_1.pdf

Vir: KPLZA Velenika, Napovednik.com

Zemljevid