Izbor kratkih filmov - pogled na Madžarsko

Naša gosta, filmska ustvarjalca Nico Forero in Naruzzaman Khan, bosta po projekciji odgovarjala na vprašanja in predstavila svoje delo.

Naruzzaman Khan (Bangladeš)
Moj sosed na ulici Salétrom 8
Dokumentarec, 17’
Madžarska 2016

Naši sosedje – kaj zares vemo o njih? Khan prihaja iz Bangladeša in študira v Budimpešti. Spozna svojega soseda, starejšega možakara, s katerim se spoprijatelji. Med seboj se sporazumevata v nemščini, čeprav le stežka in bežno, pa vendar razumeta bolečino in skrbi drug drugega.

Nico Forero (Kolumbija)
Portret hriba
Dokumentarec, 10’
Madžarska 2016

Hribovje Edeleny, nedaleč od mesta Kazincbaricka na severu Madžarske, že desetletja predstavlja dom številnim romskim družinam. To hribovje je bilo priča mnogim zgodbam. Veliko ljudi iz te skupnosti se je odselilo, nekateri pa so se vrnili. Praznovanja rojstnih dnevov spremljata glasna romska glasba in domača palinka. Vsem dolgim desetletjem in številnim zgodbam navkljub se večina teh družin ni nikoli fotografirala. Zelo so veseli portretiranja v svoji lastni okolici in priložnosti, da povedo svojo zgodbo.

Guillermo Moreno (Španija)
Ptice in čebele
25’, dokumentarec
Budimpešta 2016

Pomlad je in vse prekipeva od ljubezni. Pari posedajo po bujnih tratah Margaretinega otoka v Budimpešti. Prisluhnili bomo njihovim intimnim pogovorom. Nekateri živijo skupaj in si tako delijo življenje, medtem ko je za druge to dan prvega zmenka.

Vir: Madžarski kulturni inštitut Ljubljana, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Madžarski kulturni inštitut Ljubljana:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid