ZVOČITI sounding DUO z Ireno Tomažin in Liz Helman

  • Kaj: Perfomativni cikel ustvarjalcev zvočnih umetnosti
  • Kdaj: ponedeljek, 6.3.2017 od 20.00 do 21.30
  • Kje: Center urbane kulture Kino Šiška, Ljubljana
  • Prireditelj: Cona
  • Vstopnina: Brez vstopnine

V tretjem koncertu glasbenega cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO  se bosta v Kino Šiška predstavili glasbenici in izvajalki, ki sta v svojo umetniško pot začeli nekje drugje.

Irena Tomažin se je pred vstopom v ekspresivno improvizirano vokalno raziskovalno glasbeno polje vrsto let ukvarjala s koreografijo, plesom in s telesom v prostoru,

Liz Helman pa je svoj navdih za dronske ambientalne glasbene strukture prenesla iz vizualno - inštalacijskega raziskovanja okolja.

Poleg dveh solo skladb (Irena Tomažin No place same time, Liz Helman Same place somewhere) bosta izvajalki v Ljubljani pred nastopom ustvarili delo Lines, Thoughts, Fragments / Linije, Misli, Fragmenti, ki nastaja kot zvočna raziskava pretoka mailov in datotek Londonom in Ljubljano v zadnjem letu.

Naslednji dan (torek, 7. 3. 2017 ob 20.00) pa se bosta izvajalki z istim programom predstavili v Centru mladih Koper na Gregorčičevi 4, Koper.

O avtoricah:

Irena Tomažin je plesalka, koreografinja in vokalna performerka oziroma pevka. Njene gledališko-plesne predstave so bazirane na raziskovanju glasu v povezavi z gibom. Na glasbenem področju je najbolj aktivna na področju improvizirane elektro akustične glasbe. Do sedaj je naredila osem avtorskih predstav ter izdala dva samostojna ploščka ter osem albumov v sodelovanju z drugimi glasbeniki oziroma z bendom Borghesia in Bast Kolektiv. Nastopa ter vodi delavnice glasu doma in v tujini.

Liz Helman je v Londonu živeča umetnica, ki v svojem delu uporablja t.i. časovne medije (time-based media). Liz je samoukinja in ni formalno izšolana skladateljica. Njena vizualna kot tudi zvočna dela nastajajo kot odgovor na prostor oziroma okolje.

Kurator: Brane Zorman
Produkcija: CONA, 2017
Koprodukcija: Kino Šiška
Več informacij.

Program zavoda CONA podpira Mestna občina Ljubljana, ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO podpira Ministrstvo za kulturo RS  

 

Zunanje povezave: www.cona.si

Vir: Cona, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Cona:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid