Hauschka

Volker Bertelmann alias Hauschka, zvočni mag, ki klavir preparira v generator eksperimentalne plesne glasbe in na raznovrstne načine ruši meje med sodobno klasiko, elektro-akustičnimi eksperimenti ter popularno glasbo, prihaja na svoj prvi nastop v Slovenijo, le slab mesec po izidu svojega novega albuma What If za založbo City Slang.

Volkerjevo igranje ne stremi k puristični akademski popolnosti, temveč nanj v enaki meri kot klasična glasba vplivata sodobna elektronika in celo tradicionalni indonezijski gamelan. Zahvaljujoč njegovim posegom klavir ustvarja tako ritem kot melodijo. Hauschka vsake toliko uporabi tudi raznolika neklavirska zvočila, od električnega basa ali sintetizatorja do akustičnih glasbil, kot so godala in vibrafon. Korenine njegovih vinjet ritmičnega zvoka in mirnih balad segajo do vzhodnoazijskih harmonij, minimalizma Reicha, Glassa, Nymana idr., pa tudi Satieja ali Ravela.

POSEBNA PONUDBA – PIANO PAKET

Z nakupom vstopnice "Piano paket" si zagotovite vstop tudi na dogodek Piano Day, 29. marca 2017.

Na točno 88. dan v letu na izbranih lokacijah po svetu praznujemo Piano Day, projekt, ki na pobudo priznanega pianista Nilsa Frahma časti črne in bele tipke in jih s čarobnim spajanjem klasičnega glasbila ter sodobnih zvočnih izrazov skuša približati novim publikam. Po uspešni izvedbi lanskega dogodka se Kino Šiška znova pridružuje slavju, ki so ga z nastopi po svetu med drugim podprli tudi Olafur Arnalds, Chet Faker, Four Tet, Emika in številni drugi.  

Organizacija: Kataman in Kino Šiška.

Zunanje povezave: FB dogodekSpletna stran Hauschka

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Video

Zemljevid