Arhitektura je avantura

Vzemite v roke knjižico razigrano
in raziščite čarobno Plečnikovo Ljubljano.

Ob Plečnikovem letu se odpravite na arhitekturno avanturo ter spoznajte najslavnejšega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika in njegova znamenita dela.

Raziskovalni potep se prične v Plečnikovi hiši, kjer vas zabavne naloge čakajo tako v vodniku kot tudi na novi stalni razstavi. Tam za rokav pocukajte vodiča, ki obiskovalce vsako polno uro popelje po hiši, v kateri je mojster ustvaril mnogo pomembnih zgradb; zaradi njih našo prestolnico imenujemo tudi Plečnikova Ljubljana. Po ogledu hiše pa se pridružite navihanemu Plečnikovemu kužku Sivku, ki vas bo popeljal po mojstrovih poteh – raziskali boste Križanke, NUK, Tržnice, Tromostovje in druga arhitektova dela v Ljubljani, izvedeli za njegove nedokončane projekte in spoznali mojstra tudi kot oblikovalca.

Potep po Plečnikovi hiši popestri tudi več zabavnih interaktivnih postaj. Zavrtite lahko zabavno sestavljanko, se z nekaj pripomočki spremenite v mojstra Plečnika, prisluhnete zanimivim zgodbam njegovih znancev, pokukate v pomanjšano maketo mojstrove hiše ter preizkusite tri zabavne računalniške igrice, ki vas bodo popeljale v igrivi svet arhitekture.

Otroški vodnik Arhitektura je avantura je na voljo na blagajni Plečnikove hiše, Karunova 4-6 in na blagajni Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

Infomacije: prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

*

Foto: Andrej Peunik/MGML

Zunanje povezave: Plečnikova hiša

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid