Škucove packarije: Majhna kokoška peče kruh / Pust

Majhna kokoška peče kruh

Lutkovno gledališče Pupilla

Ideja, koncept, režija: Sabina Šinko, Vitomir Vratarič, likovna podoba: Sabina Šinko, glasba: Filip Gal, tehnika: Milan Gal, nasveti: Rita Bartal Kiss

Predstava je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Trajanje predstave 40'.

Predstava o Mali kokoški in peku, ki skupaj skozi dogodivščine Male kokoške otrokom predstavita, kako se peče kruh, kako dobimo moko ter kako je pomembno, da si pomagamo.

Predstava je druga v našem projektu Lutkovna pripoved, kjer pripoveduje – igra en igralec, ki spodbuja otroke k aktivni udeležbi in tako na interaktiven način približuje vrednote ljudskih pravljic, začinjene s sodobnimi problemi. Predstava je dobro izhodišče za delavnico pečenja kruha.

 


PUSTNE MASKE, ustvarjalna delavnica recikliranja

Delavnico vodi Nevena Aleksovski.

Na delavnici bomo iz papirnatih krožnikov ustvarjali pisane pustne maske. Okrasili jih bomo z različnimi materiali kot so tekstil, kolaž, barve, volna ter z našo neomejeno domišljijo. Tako se bomo naučili da za ustvarjanje lahko uporabljamo zelo različne predmete ter jim tako spremenimo njihov osnovni namen. Domov pa bomo odšli z izvirnimi maskami, pripravljeni za pusta.


Društvo ŠKUC si pridržuje pravico do naknadne spremembe programa. Informacije objavljamo na spletni strani

Kontakt za dodatne informacije: info@skuc.org in 01 430 35 30 , Organizator Škucovih packarij: Društvo ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana

 
Iskrena hvala vsem, ki nam Škucove packarije omogočajo: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino, Ministrstvo za kulturo, Društvo za ohranjanje nemškega maternega jezika, Mercator, Dana, Druga violina, Slaščičarna pri vodnjaku, 3 MUHE – pravična trgovina, Biro center, Mladinska knjiga (reviji Ciciban, Cicido) in Mumino d.o.o.

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Zemljevid

Sorodni dogodki