Žive jaslice v ledenem kraljestvu

Oglejte si skulpture ledenega kraljestva, osvetljenih s sojem bakel in lanternic; nekatere žarijo navzven – očarljiva in minljiva igra narave vas bo prevzela: ob potoku se boste lahko sprehodili po pravljični stezici ledene dežele – opazovali v led odeta drevesa, prosojne ledene zavese, bele vrtnice. Pokukali v lesene gobice – domovanja polarnih palčkov ali v ptičje hišice, kjer prebivajo kraljičini slavčki. Glasno vas bosta pozdravila tudi mlin in vodomet. Skupaj z ledeno kraljico se boste lahko povzpeli na njen ledeni prestol in nekaj trenutkov zavladali ledenemu kraljestvu. Njena sestra vas bo povabila, da ji v galeriji ledenih sveč pomagate sooblikovati gozd izpolnjenih želja.

Potka vas bo mimo potočkov in jezerc ujetih v lesketajoči se led   popeljala do velike kristalne dvorane ledenih slapov, kjer si boste lahko ogledali predstavo Živih jaslic. Letošnji osrednji liki so prvič postali pastirji – ki nas spominjajo na našo, narodovo (pol)preteklo izročilo, stare vraže, verovanja, ki so bila še v preteklem stoletju del praznovanja Zgornjesavske doline. Spomnili se bodo izštevank mladih zaljubljencev, kako se prežene divjo jago, odigrali bodo tepežkanje.

Na koncu krožne poti vas bodo ob stacionarnih jaslicah pozdravile žive ovčke. Najmaljšim pa bodo v slovo pomahali dobro znani risani junaki s katerimi se bodo lahko fotografirali in odigrali kakšno igrico.

 

Zunanje povezave: Ledno plezanje

Vir: Športno društvo lednih plezalcev Mlačca Mojstrana, Napovednik.com

Zemljevid