Bolničarka Hermiona

SKOZI PRAVLJIČNI GRAD

Škrat Hermi, ki je pravi poznavalec zgodovine Ljubljanskega gradu, bo po enoletnem potepanju znova obiskal mlade grajske obiskovalce. Škrat in njegovi prijatelji – profesorji Hermina, Ludvik, Sigizmund, Marion in Utar – bodo slikovito opisali spremembe, ki so doletele Grajski grič skozi zgodovino. V pripovedih zagotovo ne bodo pozabili omeniti svojih vlog v najpomembnejših zgodovinskih trenutkih.

Delavnica, ki vam jo Hermi tokrat pripravlja, je svojevrstna. V dvanajstih nadaljevanjih boste izdelali maketo gradu, ki bo hkrati družabna igra, s katero se boste s prijatelji lahko tako zabavali kot spoznavali grajske zanimivosti. V pomoč vam bodo prstne lutke, ki bodo v igri prevzele vlogo figuric, in kartice, s pomočjo katerih boste preverjali svoja znanja o vsem, kar so vam škratje zanimivega pripovedovali čez leto.

Bolničarka Hermiona
Hermionino nežno srce je trepetalo ob pogledu na številne ranjence, ki jim je Ljubljanski grad ponujal zatočišče. Bili so tujci, ki med ljudmi niso bili prav priljubljeni, čeprav so prinesli številne novotarije. A nežna Hermiona se je odločila pomagati. In prav njeno škratovsko znanje je bilo neprecenljivo.

 

Cena vstopnice: 3,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih  vstopnic je omejeno.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid