Michelle Gurevich (Chinawoman)

Michelle Gurevich (Chinawoman), kanadska režiserka in pevka ruskih korenin, se vrača s četrtim studijskim albumom New Decadence, prvim izdelkom, pod katerega se podpisuje z lastnim imenom. Damski koncertni večer bosta uvedli All Strings Detached – kitaristki in vokalistki Vesna Godler ter Jana Beltran z novim albumom.

Glasbo skrivnostne Michelle težko opišemo s klasičnimi glasbeno teoretičnimi obrazci, sta pa pojma "ruska romanca" in "temačen romatični evro pop" še najbližja temu, kar počne. Primerjajo jo z velikani kot je Leonard Cohen, z dekadentno Nico, tudi z deli starejših zvezdnic, kot so Edith Piaf in zgodnja Alja Pugačova, njen možat, močan glas pa bo marsikoga spomnil na Tanito Tikaram.

Damski tandem All Strings Detached, ki je nastal aprila leta 2013, tvorita Jana Beltran (vokal, elektroakustična kitara, flavta) in Vesna Godler (vokal, električna bas kitara, boben). Ekspresivna vokala in osebni zgodbi avtoric se prepletajo v minimalistične aranžmaje, polne tišin ter evokativnih podob, lepote, mest in moških, ki jih ljubita. Njune pripovedi so hkrati nežne in divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa odkrito intimne in izrazito žive. Z nedavno objavljenim singlom ‘I Feel’ napovedujeta izid drugega albuma.

Zunanje povezave: FB dogodekSpletna stran Michelle Gurevich

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Video

Zemljevid