Alti & Bassi - A cappella jazz & swing

Na Ljubljanskem gradu bo med januarjem in aprilom 2017 potekal koncertni cikel A cappella na Ljubljanskem gradu. V prijetni atmosferi Stanovske dvorane boste lahko prisluhnili mojstrom vokalne glasbe, ki znajo zgolj s svojim glasom in brez dodatne inštrumentalne spremljave občinstvu pričarati pravo glasbeno iluzijo. Konec januarja nas bo s svojimi pevskimi vragolijami razvajala italijanska zasedba Alti & Basi, februarja a cappella zbor Bee Geesus z večerom, posvečenim gospelu, marca Slovenski oktet, ki v letošnji sezoni slavi že 65-letnico delovanja, in v aprilu še zasedba Bassless z največjimi pop uspešnicami v a cappella preobleki. Pridite in prisluhnite vokalnim harmonijam na najvišji točki Ljubljane – bližje zvezdam preprosto ni mogoče!

Znana italijanska zasedba Alti & Bassi je bila ustanovljena leta 1994 v Milanu. Moški vokalni kvintet sestavljajo Paolo Bellodi, Andrea Thomas Gambetti, Diego Saltarella, Alberto Schiro in Filippo Tuccimmei. Koncerti zasedbe Alti & Bassi so prava glasbena doživetja, saj na edinstven način združujejo vrhunske glasbene izvedbe z zabavnimi vložki. Člane zasedbe Alti & Bassi odlikujejo izjemna intonacija, velik smisel za detajl in odličen občutek za izbiro sporeda. Njihovi programi vključujejo številne skladbe, napisane prav zanje, gibljejo se znotraj različnih glasbenih žanrov ter so tako vedno dinamični in raznoliki. Alti & Bassi so že vrsto let redni gostje na italijanskih televizijskih in radijskih postajah. Nastopali so na prestižnih festivalih, kot je festival v San Remu, v prestižnih jazz klubih, kot je milanski Blue Note, ter na znanih a cappella festivalih, kot sta Vocal Total v Gradcu in Voice Mania na Dunaju. Zasedba je prejela že več nagrad – med drugim leta 1998 nagrado Premio Quartetto Cetra in leta 2006 nagrado Premio Carosone. Leta 2015 je bil njihov zadnji album "La Nave dei Sogni" dvakrat nominiran za prestižno ameriško nagrado CARA kot najboljši jazzovski album in kot najboljši evropski album. Nagrada CARA velja na področju a cappella glasbe za najpomembnejšo nagrado na svetu. Letos jih je za omenjeni album nagradila tudi Akademija v Los Angelesu.

 

Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 14 EUR*

Cena vstopnice za celotni cikel: 58 EUR, 48 EUR*

V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.

* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, in na vseh prodajnih mestih (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …). 

Zunanje povezave: www.ljubljanskigrad.siwww.mojekarte.si

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid