Romana Krajnčan in Jure Ivanušič - Iskanje sreče

11. 5. 2017 ob 20.30

Romana Krajnčan in Jure Ivanušič - v skupnem projektu zaradi ljubezni do šansona. Sta strastna umetnika, ki ju povezuje očarljiv nastop, poln življenja, spontanosti, iskrenosti in žlahtnega humorja. Njuno sodelovanje je postalo simbioza glasbe in gledališča, koncerta in poezije na živahnem travniku, kjer rastejo romančice in ivanjščice.

Romana Krajnčan s svojim kvartetom  izvaja romančice – pesmi za dušo, ki so polne ljubezni, življenjskih zgodb in erotike. Skladbe so avtorsko delo slovenskih pesnikov (Tona Pavček, Boris A.Novak, Bina Štampe Žmavc, Feri Lainšček,…) in skladateljev (Lojze, Kristijan Krajnčan).

Romana Krajnčan, ki je ustvarila in poustvarila 15 albumov in več glasbenih predstav za otroke, prejela številne nagrade za svoje delo, sedaj po dolgoletnih glasbenih izkušnjah odstira še svojo zrelo žensko notranjost..Izdala je tri studijske albume (Nekaj je v zraku, Manjka mi, manjka, Vonj po ljubezni), sodelovala v dveh uspešnih muzikalih (Ljubim te – spremeni se in Manjka mi, manjka v režiji Gašperja Tiča) ter na Slovenski popevki in festivalu Slovenskega šansona.

Jure Ivanušič je ob svojem opusu na filmskem, gledališkem in scenarističnem področju, tudi večkratni nagrajenec festivalov slovenskega šansona, slovenske popevke ter dobitnik Ježkove nagrade. Izdal je tri studijske albume, od katerih sta dva skoraj v celoti avtorska ("Ob desetih zvečer" ter "Sonce in sence" s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija), album "Srce v kovčku" s skupino Nordunk pa je v posvečen Jacquesu Brelu, za katerega je Ivanušič iz francoščine prevedel trinajst Brelovih pesmi. Je izvrsten igralec, njegova figura na odru v kombinaciji z vživetim podajanjem verzov ter bravurozna igra klavirja, dobesedno uroči in hipnotizira.

Ob njunem nastopu se pred nami odvrtijo čustva ljubezni in strasti, sreče in bolečine, notranje tesnobe, neizživetih sanj, a ta so obogatena z značajem porogljivega teatra, ki vsebuje polno ironije in satire.

Sodelujoči

Jure Ivanušič – vokal, klavir

Romana Krajnčan – vokal

Gregor Ftičar – klavir

Goran Rukavina – kontrabas, kitara

Dominik Krajnčan – trobenta, krilni rog, bobni

 

Vir: SiTi Teater BTC, Napovednik.com

Zemljevid