Nova doba prihaja! Industrija - delo - kapital

Zlati nakupovalni vozički nas peljejo v nove čase. Kot so nas v nove čase peljali certifikati, veliki gospodinjski aparati, samoupravljanje, vojne skrivalnice, prvi velesejmi, boj za delavske pravice, prve tovarne in tovarnarji. Industrija je spremenila podobo mesta, mesta so spremenila življenja delavcev, delavci so spremenili kapital, kapital je spremenil ritem življenja.

Po vsej Evropi se je dogajalo enako, a v Ljubljani se je enakost dogajala po naše. Odkrijte posebnosti razvoja industrije, dela in kapitala v Ljubljani!

Sprehodite se med izdelki ljubljanskih tovarn in se ustavite ob predmetih, ki bodo v vas zbudili spomine in premislek o vsakdanjosti nekoč in danes.

SPREMLJEVALNI PROGRAM RAZSTAVE

Vodstva:

Javno vodstvo po razstavi v slovenskem jeziku (od novembra dalje) vsako soboto ob 16.30
Javno vodstvo po razstavi v angleškem jeziku (le v mesecu decembru, aprilu in maju) vsako nedeljo ob 16.30

Programi za družine:

28. 10. 2016−21. 5. 2017
Indus3ja, družinski vodnik po razstavi
Vzemite v roko otroški vodnik Indus3ja in se podajte na raziskovanje pestre preteklosti ljubljanske industrije. Na razstavi vas čakajo zanimiva opravila, v razgibani knjižici pa zabavne naloge, ki vam bodo razkrile tudi, kako se je spreminjal izgled tovarn skozi različna obdobja. Ste že slišali za sladke Šumijeve bonbone, mlečne izdelke Ljubljanskih mlekarn, znamenito kolo Pony, za rafinerijo Cukrarna ter znameniti Litostroj?
Družinski vodnik prejmete ob nakupu družinske vstopnice.

*
Prijave in informacije za javna vodstva, dogodke in predavanja zbiramo na prijava@mgml.si ali 01 / 24 12 506.
*

Foto: Andrej Peunik / MGML

Zunanje povezave: Prijava@mgml.siNova doba prihaja!

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Zemljevid