Z Elanom do zvezd

  • Kaj: Muzejska razstava
  • Kdaj: sreda, 1.3.2017 do nedelja, 17.9.2017
  • Kje: Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki
  • Prireditelj: Tehniški muzej Slovenije
  • Vstopnina: Odrasli 4,50 EUR učenci, dijaki, študentje, upokojenci 3,00 EUR predšolski otroci, invalidi brezplačno popusti za skupine
   

Vabimo vas v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na ogled občasne razstave "Z Elanom do zvezd. Elan in njegovi predhodniki".

V Tehniškem muzeju Slovenije namenjamo v letošnjem letu posebno pozornost družbi Elan, ki že nekaj desetletij velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk. Delovna zadruga, tovarna, blagovna znamka Elan je zgodba ljudi, ki že več kot 70 let izdelujejo vrhunsko športno orodje. Posamezni Elanovi izdelki, predvsem smuči, postavljajo svetovne trende in verjamemo, da jih bodo tudi v prihodnje. Veliko športnikov so prav Elanove smuči pripeljale do zvezd. Temelj Elanove uspešnosti so bile stalne tehniške in tehnološke inovacije razvojnikov, inženirjev in konstruktorjev. Med leti 1970 in 1980 so zasnovali in izdelali več kot 300 novih strojev ter naprav, ki jih dotlej niso uporabljali v proizvodnji nikjer drugje na svetu.

Z občasno razstavo želimo obiskovalcem predstaviti izredno raznoliko Elanovo proizvodno dejavnost. Na ogled so posamezni športni pripomočki predhodnikov družbe (Rodar, JOR, Kolb-Predalič), krivilnika za les, nekaj pripomočkov za atletiko in hokej, trije najstarejši Elanovi stroji, zbirka najpomembnejših alpskih, skakalnih in tekaških smuči in snežnih desk, skibob, smučanka in mariner, maketa jadralnega letala, smuči za vodo, lesena kajaka enosed in dvosed, leseni kanu, maketi gliserja in jadrnice, nekaj otroških igral in koles Rog-Elan. Razstava je obogatena tudi z video gradivom iz Arhiva RS in pričanji nekdanjih zaposlenih.

Razstava je na ogled od 16. septembra 2016 do 17. septembra 2017.

Tehniški muzej Slovenije
Bistra 6, 1353 Borovnica

Odpiralni čas:
torek–petek: 8h–16h (jul. in avg.: 10h–18h)
sobota: 9h–17h
ned. in praz.: 10h–18h
E: info@tms.si
S:
T: 01 750 66 70

 

Zunanje povezave: www.tms.si

Vir: Tehniški muzej Slovenije, Napovednik.com

Zemljevid