Sonica festival: Druga obletnica MoTA Pointa

SONICA Festival

26. november ob 20h, MoTA Point

MoTA Point praznuje svojo drugi rojstni dan!
Obenem zaključujemo festival SONICA ter Bienale neodvisne Ilustracije.


IIIIIIIIIIIIIIIII

PROGRAM:


20:00-22:00, Mota Point - razstava
BYOB Ljubljana 2!

MoTA Point in Mina Fina bosta že drugič gostila BYOB, skupinsko video doživetje. Obenem bodo razstavljeni tudi video spoti nastali na delavnici DIY video spot s Kuklo.

BYOB (Bring Your Own Beamer – Pridi s svojim projektorjem) je dogodek, kjer se en večer, v enem prostoru združi čim več različnih avtorjev. Projekcije so lahko dolge ali kratke, sestavljajo jih gibljive ali statične slike, … Izvajalci imajo popolnoma proste roke glede vsebine, poudarek je na tem, da skupaj zaživijo dela različnih avtorjev. Prideš le s svojim projektorjem ali drugim načinom za predvajanje in sodeluješ!

Prijave na byob.mota@gmail.com

Sodelujoči: 5237, L, Jure Lavrin, Lea in Isidora, Kitsch Nitsch, Skrabzi, SMECH, Mia Ventin, +TBA
(listo sodelujočih bomo dopolnjevali sproti)

BYOB, izvorno zamisel umetnika Rafaëla Rozendaala, se organizira po vsem svetu.


Za pomoč pri izvedbi razstave videospotov se zahvaljujemo KUD Mreži - Galeriji Alkatraz.

_______

21:00 - 22:00, MoTA Point - koncert
SHAPE predstavlja
12z (hu)

12z je madžarski improvizatorski trio, ki ustvarja glasbo za filme, studijske seanse in obsežen arhiv svojih rednih improvizatorskih sešnov, ki jih javno objavlja na spletu. Kitarist Bálint Szabó in elektronik Márton Kristóf ob občasni pomoči bobnarja Árona Portelekija ustvarjata nabrite ritmične strukture ter omamne pasaže osupljivih harmonij, ki jih vedno posrkata ven iz zvočnega kaosa in preko njih ustvarjata skrajno dinamično in eklektično zvočno avanturo. V letošnjem letu sta 12z izdala svojo prvo, povsem elektronsko ploščo v tujini. Pod naslovom Free Fall Inspirations je izšla pri založbi Other People, ki jo vodi nihče drug kot Nicolas Jaar.


_______

22:00, Bunker v Argentinskem parku - razstava
Bienale neodvisne ilustracije in MoTA predstavljata

LEALUDVIK: SAFE HAVEN

LEALUDVIK je projekt v teku, ki sledi intimnem odnosu med Leo in Ludvikom skozi fotografijo in video. Od začetka njunega razmerja pred dvemi leti je raziskovanje in izkoriščanje pogleda skozi objektiv postalo značilno za samosvoje razumevanje kompleksnosti njune spolnosti. Njuna umetniška praksa se napaja iz seksualnega fetišizma, BDSM scene in slasherjev. Z razkrojem spolnih vlog LEALUDVIK predstavljata svoj svet iz ženke in moške perspektive, oba sodelujeta kot žrtvi in napadalca, pri čemer pa je moški pogled običajno dominanten in ženski običajno podrejen. Naklonjenost je izražena skozi nasilna dejanja, grozo, užitek in bolečino, ki krepijo njuno ljubezen.

GLASBENI PROGRAM V BUNKERJU:
Nina Hudej (live)
Predstavitev sveže izdanega EPja Disclaimer Null, prvič pri domači založbi Kamizdat.

+ DJ Von Ludvik

Zunanje povezave: www.sonica.siwww.byobworldwide.com/www.motamuseum.comwww.shapeplatform.euwww.bienaleneodvisneilustracije.com/

Vir: MoTA Museum of Transitory Art, Napovednik.com

Zemljevid