Na Kongresnem trgu bo rekordnih 6000 učencev dihalo ples s Plesno šolo Kazina

  • Kaj: Plesna prireditev
  • Kdaj: sreda, 16.9.2015 od 10.00 do 12.00
  • Kje: Kongresni trg, Ljubljana
  • Prireditelj: Lin&Nil, d. o. o.
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Plesna šola Kazina, ki ima status najstarejše plesne šole pri nas, bo ponovno poskrbela za pravi plesni spektakel.

Že petič bodo pripravili nepozaben avtorski projekt, ki se imenuje "Diham ples". Tradicionalno se bo odvil na Kongresnem trgu v sredo, 16. septembra, ob 10. uri. Posebnost letošnjega plesa je, da se ga bo udeležilo rekordno število, in sicer 6000 učencev osnovnih in srednjih šol.
Učenci iz 28 ljubljanskih osnovnih šol se bodo na svoji šoli skozi enourno delavnica naučili plesno koreografijo. Ta del projekta se imenuje Živim ples. Nato pa sledi množični dogodek, ki se ga udeleži večina učencev in poteka na Kongresnem trgu, imenuje pa se Diham ples. Takrat bo več kot 6000 učencev odplesalo skupaj t. i. Flash mob. V nadaljevanju dogodka pa ne bo manjkalo niti plesnih animacij s plesnimi učitelji Plesne šole Kazina.
Dogodek se bo odvijal v okviru Evropskega tedna mobilnosti, saj želi Plesna šola Kazina s plesom javnosti sporočiti, da jim ni vseeno, kakšen zrak dihamo. Že dve leti pa so prispevali k temu, da je Ljubljana prejela nagrado Evropskega tedna mobilnosti. Vedno bolj obiskan projekt podpira tudi Mestna občina Ljubljana.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen.

Plesna šola Kazina je plesna šola, ki ima status najstarejše plesne šole pri nas in je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Plesna šola se lahko pohvali s 25-letno tradicijo, ki sloni na odličnem timu učiteljev in avtorskih, preizkušenih izvrstnih plesnih programov. Po številu plesnih svetovnih prvakov v članski konkurenci, kar je najtežje doseči, so v svetovnem vrhu. Od sedem do deset naslovov svetovnih prvakov v različnih kategorijah letno pripada Plesni šoli Kazina. Posebnost plesne šole pa je tudi v tem, da so prvi pri nas začeli s tem, da vrhunski trenerji učijo ne le tekmovalne plesalce, ampak tudi začetnike.

Vir: Lin&Nil, d. o. o., Napovednik.com

Zemljevid