Izboljšaj dihanje: predavanje in delavnica

  • Kaj: Osebnostna rast
  • Kdaj: petek, 21.8.2015 od 19.00 do 20.30
  • Kje: Krajevna Skupnost Portorož (Obala 16, Portorož)
  • Prireditelj: Zdrav Dih d.o.o.
  • Vstopnina: 5,00 €

Na delavnici bomo spoznali pomankljivosti človekovega dihalnega aparata in se naučili preproste metode, da te pomankljivosti premostimo. Delavnica bo potekala v dvorani Krajevne Skupnosti Portorož, v bližini avtobusne postaje v Portorožu.

- Dvorana Krajevne Skupnosti Portorož je na naslovu Obala 16, Portorož, in je od avtobusne postaje v Portorožu oddaljena le 20m
- po predavanju in delavnici sledi druženje v Kavarni Karamela v neposredni bližini
- obiskovalci bodo dobili tudi praktično darilo
- za dodatna pojasnila pokličite predavatelja na telefonsko številko 031 380 511
- dogodek organizira društvo Šola Zdravja, podružnica Obala (skupina Portorož - Meduza), v sodelovanju z mladim slovenskim podjetjem Zdrav dih d.o.o.
- predavanje in delavnico vodi Dr. Matevž Leskovšek, PhD

Ali ste vedeli?

1) Vsak vdih pospeši srčni utrip in poveča iztisno moč srca, medtem ko izdih naredi obratno. S podaljšanjem vdiha torej povišamo, s podaljšanjem izdiha pa znižamo krvni tlak.
2) Izdih spodbudi presnovo v telesu in se uporablja kot shujševalna metoda imenovana "Dieta Dolgega Diha" (Long Breath Diet)
3) Podaljšan izdih izloči več zraka in odpadnih plinov iz telesa in s tem omogoči novemu kisiku da se bolj učinkovito veže.
4) Ljudje se na stres odzovemo z vdihom in zadržanjem diha, ko pa stres mine izdihnemo oziroma "si oddahnemo". Z zavednim podaljševanjem izdiha naše telo prelisičimo da stresa sploh "ne opazi".
5) Pri starejših ljudeh se dihalna pot postopoma prične sesedati in zato dihamo težje. Z izdihom čez priprta usta pa ustvarjamo nadtlak, ki dihalno pot odpre. Zdravniki to tehniko priporočajo vsem starostnikom, zlasti med naporom.

Preberi več.

Vir: Zdrav Dih d.o.o., Napovednik.com