55. Flosarski bal

Nedeljsko dogajanje na 55. Flosarskem balu je zaključek 16 dnevnega festivala in je vrhunec kulturno - etnografskega dogajanja.

Flosarski bal sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Tradicionalna prireditev (letos že 55.) poteka v drugi polovici julija in se zaključi s prvo nedeljo v avgustu. Obiskovalci prireditve imajo priložnost aktivno sodelovati na športnih in kulturnih dogodkih, ter uživati v koncertnih in plesnih večerih. Na več kot 50 različnih dogodkov so vabljene vse starostne skupine, saj organizatorji poskrbimo za različne vsebine, ki zadovoljijo še tako zahtevnega obiskovalca.

Nedeljsko popoldne je vrhunec dogajanja na letošnjem 55. Flosarskem balu in je obarvano z različnimi dogodki. Ob 14.00 uri se bodo obiskovalci ustavili v samem centru kraja, kjer se jim bodo lokalna društva in posamezniki, predstavili z etnografsko povorko. Po povorki bomo prikazali splavilo flosa v reko Savinjo in krst mladega flosarja.
Na prireditvenem prostoru se nam bodo predstavili umetniki z motornimi žagami, ki bodo iz lesa izdelali kipe. Kasneje sledi koncert FANTOV Z VSEH VETROV in zabavni večer z ansamblom TONETA RUSA.

Vir: Turistično društvo Naš kraj, Ljubno ob Savinji, Napovednik.com

Zemljevid