Dobrodelni koncert skupine Katalena

Dobrodelni koncert za Neodvisno življenje hendikepiranih društva YHD,


v nedeljo 14. Junija ob 20.30v Ajdovščini, v Dvorani prve slovenske vlade

Namen koncerta:
Zaradi nenehnih težav s financiranjem programa osebne asistence je namen koncerta zbiranje denarnih sredstev za plače asistentk-ov,osveščanje javnosti o osebni asistenci kot osnovni
človekovi pravici in o pravici do osebne asistence in neodvisnega življenja ,
ki nam pripadata tudi po Konvencij združenih narodov o pravicah invalidov.

Po koncertu ste vljudno vabljeni na druženje ob dobrotah društva gospodinj s Planine,
ob dobri vinski kapljici vinarjev s Planine ter ob slastnih češnjah s Planine.


Vstopnice:
TIC Ajdovščina: 05 3659 140 , Marco Polo Ajdovščina :05 3681 500
cena:v predprodaji 10 €,na dan koncerta 12 €


Info: Venčko Petrič, tel.031 551405

Prisrčno vabljeni !

Društvo YHD.

Skupina KATALENA


Skupina Katalena je ena najpomembnejših slovenskih zasedb s tistega mejnega polja med t.i.popularno glasbo ,med tradicionalnim in urbanim. Ukvarja se z ljudsko glasbeno zapuščino slovenskega prostora, ki jo prireja in izvaja na sebi lasten način. Temeljna predpostavka delovanja zasedbe je vera v brezčasnost ljudske glasbe, ki je po mnenju članov še vedno del mladega človeka, in to ne kot mrtev ostanek, ampak kot vitalno izročilo. Cilj Katalene je oživiti to vitalno izročilo, mu vdihniti nove energije, potegniti ga iz zaprašene narodove podzavesti in ga obelodaniti na čim bolj sproščen in neobremenjen način. Pri vsem tem pa je seveda nujno potrebno ne ozirati se na fevdalizacijo glasbe in na ozkost glasbenih smeri. V okviru prirejanja materiala je dovoljeno tako rekoč vse.
Kombinacija najboljše slovenske tradicionalne glasbe, skrbno izbrane iz arhivov, pesmaric in starih vinilnih plošč s trdnimi rock ritmi, funk nabojem ter z zavidanjem vrednimi aranžmaji je naredila unikaten post-folk rock stil, ki predstavlja glasbeno zapuščino slovenskih regij v povsem novi luči. Vse skupaj je z dinamičnimi in poživljajočimi električnimi inštrumenti, ki božajo očarljivo petje, preneseno na oder v plesni in glasbeni nastop, ki očara tudi glasbeno najbolj razvajena ušesa.
Katalena - vsekakor najbolj navdihujoč glas slovenske folk glasbe 21. stoletja.
Katarina Juvančič, novinarka in etnomuzikologinja
Do letošnjega leta je skupina izdala pet albumov – (Z)godbe (2002), Babje leto (2004), Kmečka ohcet (2006), Cvik cvak! (2008) in Noč čarovnic (2011).
Katalena se letos vrača z novim šestim albumom z naslovom Enci benci Katalenci. Plošča je v osnovi namenjena otrokom, saj za izhodišče jemlje izštevanke, hkrati pa sledi vsem ustvarjalnim načelom, ki so jim Katalena zavezani že skozi vseh štirinajst let svojega obstoja, zaradi česar ni zgolj zbirka otroških pesmic, pač pa čisto pravi album, namenjen tako otroški kot tudi "odrasli" publiki.
Nastopajo: Polona Janežič, klaviature, tolkala, spremljevalni glas; Vesna Zornik Stonič, glas; Boštjan Gombač, klarinet, piščali, žepna trobenta, pojoča žaga, tolkala, spremljevalni glas; Tibor Mihelič Syed, basovska kitara, tolkala, spremljevalni glas; Boštjan Narat, kitara, mandolina, spremljevalni glas; Robert Rebolj, bobni, tolkala

Soudeleženec koncerta:SAZAS

Vir: Društvo YHD, Napovednik.com

Zemljevid