Eric Leonardsson (ZDA), Martin Brandlmayr (AUT)

Solo koncerta dveh vrhunskih zvočnih umetnikov in spoj komplementarno različnih glasbenih poetik: skladba za inovativen akustičen inštrument Springboard - in vrhunska bobnarsko tolkalska elektronska izkušnja.

V dvournem celovečernem koncertnem dogodku se bosta predstavila zvočna umetnika, ki z raznolikostjo, bogatstvom zvočnosti in perfromativno predanostjo navdihujeta in navdušujeta. Z lastnimi instrumenti, z uporabo in obdelavo zvočnih posnetkov in virtuozno izvedbo nas bosta popeljala v prostranstvo zvočnih, miselnih, čutnih zaznav, valovanj in dimenzij.

Eric Leonardson (ZDA) in Martin Brandlmayr (Avstrija) izhajata iz popolnoma drugačnih kulturnih, socialnih, družbenih, glasbenih sredin. Avtorja se že vrsto let intenzivno posvečata raziskovanju, eksperimentiranju različnih glasbenih metod, snemalnih in performativnih tehnik, koncipiranju odnosov in vloge z obiskovalci, ter sobivanju zvoka in prostora v prostoru zvoku. Oba lokalno in mednarodno sodelujeta s številnim znanimi glasbenimi ustvarjalci in skupinami.
Avtorja v izvajanju svojih glasbenih kompozicij s pomočjo izrazito individualnih prijemov gradita poseben subtilen, intimen, a izrazito intenziven odnos s publiko. To dosegata s povsem drugačnimi sredstvi, postavitvijo, pristopi, glasbenimi instrumenti in obdelavo zvoka med samim nastopom.
Prav ta raznolikost in bogatstvo zvočnosti, nas bo popeljala v neponovljivo zvočno in performativno izkušnjo pred-poletne noči.

Eric Leonardson (ZDA) je skladatelj, radijski umetnik, oblikovalec zvoka, izumitelj instrumentov, improvizator, vizualni umetnik in predavatelj. Diplomiral je na Univerzi Northern Illinios (vizualna umetnost) leta 1980, magistriral pa leta 1983 na SAIC (časovne umetnosti). V Ljubljani se bo predstavil z zvočnim delom, ki ga že več kot dvajset let izvaja na svojem instrumentu Springboard.

Martin Brandlmayr (Avstrija) je eden najbolj zvočno prepoznavnih bobnarjev na svetu. Igra na bobne in vibrafon, uporablja pa tudi različne pretvornike in programe za vzorčenje. Kompleksne zvočne teksture, ki jih Martin Brandlmayr ustvari s ponavljanjem in semplanjem že zaigranih zvokov, v poslušalcu vzbudijo občutek, da gleda in občuti valovanje vode na globokem in čistem jezeru. Je član mednarodno priznane avstrijske skupine Radial.

Produkcija: CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti
V sodelovanju z: Bunker, Ljubljana
S finančno pomočjo: Avstrijski kulturni forum Ljubljana

Več informacij in povezave.

Zunanje povezave: www.cona.siwww.ericleonardson.orgwww.martinbrandlmayr.com

Vir: Cona, Napovednik.com

Zemljevid