RISE Festival muharskega filma 2015

Rise – Muharski filmski festival 2015, največji festival muharskega filma na svetu, 20. marca 2015 ponovno prihaja v Slovenijo!

RISE - FESTIVAL MUHARSKEGA FILMA 2015

Organizator: Gin-Clear Ltd, Nova Zelandija v sodelovanju s spletnim portalom Muharjenje v Sloveniji ( ).

Kontakt: Nicholas Reygaert (NZ) (info@gin-clear.com) in Luka Hojnik (SLO) (luka@flyfish-slovenia.com)

Rise – Muharski filmski festival 2015, največji festival muharskega filma na svetu, 20. marca 2015 ponovno prihaja v Slovenijo! V preteklih osmih letih je festival postal prvovrstni dogodek na koledarju muharjev v številnih državah, na dveh kontinentih.

Festival bo evropsko občinstvo razvajal v posebni izdaji, gostoval pa bo v trinajstih državah: Franciji, Nemčiji, Švici, Avstriji, Švedski, Finski, Norveški, Islandiji, Danski, Nizozemski, Sloveniji, Češki in Poljski.

V svojem 9. festivalskem letu bomo s predvajanimi vrhunskimi filmskimi izdelki častili raznoliki svet muharjenja, ki muharje povezuje skozi številne dogodivščine in izkušnje ter splošno javnost seznanja z novo dinamiko te čudovite aktivnosti v naravi. Festival je enkratna priložnost za muharske navdušence in ostale, ki jim je narava blizu, da delijo svojo strast s svojimi kolegi z obiskom tega edinstvenega dogodka.

V sklopu festivala bodo premierno predvajani vrhunski filmski izdelki svetovno priznanih filmskih ekip. Občinstvo bo deležno izjemnih posnetkov. Vsi filmi pa so posneti v visoki ločljivosti.

Osrednji del festivala predstavlja najnovejši izdelek novozelandske ekipe Gin Clear Media z naslovom "Backcountry- North Island", v katerem je predstavljenih nekaj čudovitih predelov Nove Zelandije, z najbolj intenzivnim rojenjem žuželk, ki ga spremljajo fantastična muharska doživetja, sanje vsakega muharja. Festivalski filmi prikazujejo čudovite kotičke našega planeta, skrite muharske zaklade ter muharje kot zaščitnike in skrbnike voda.

Raziskovanje narave skozi muharjenje je nekaj čudovitega, ki vsakogar, ki se poda v svet te aktivnosti, približa naravnim procesom in na ta način tudi bolje razume njihove zakonitosti. Naravo tako spoznavamo, uživamo v njej, se učimo in jo ščitimo. Razumevanje te zaveze naravi je bistvo muharjenja in RISE filmski festival s svojim programom jo želi vzpodbuditi in širiti.

Vljudno vabljeni, da postanete del te nepozabne izkušnje!

Cena vstopnice: 14,07 EUR (z vključeno provizijo spletne prodajalne)

Nakup vstopnice (samo prek spleta).
Uradna spletna stran dogodka, kjer si lahko ogledate tudi "trailerje" festivalskih filmov.

Vir: Gin- Clear Media, Napovednik.com

Zemljevid