Dvocikel: Theremidi Orchestra in Irena Tomažin

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: četrtek, 30.10.2014 ob 21.00
  • Kje: Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana
  • Prireditelj: Zavod Carnica
  • Vstopnina: brezplačno

V okviru koncertnega cikla Dvocikel se bodo na četrti etapi pomerili 9-članski orkester Ljubljanskega laboratorija za znanost in umetnost – Ljudmile ter plesalka, pevka, performerka in glas-nica Irena Tomažin, ena bolj zanimivih vokalnih umetnic pri nas.

Theremidi Orchestra ustvarjajo na inštrumentih, ki so jih razvili sami, ko so se očarani nad antenami, prevodnim črnilom, dežniki, žičnatimi račkami, zračnimi cevmi, cveticami in starim železom posvetili hrupni elektronski glasbi.
Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Do sedaj je ustvarila pet avtorskih predstav in sodelovala z mnogimi slovenskimi režiserji in koreografij. Svoje plesno-gledališko izobraževanje je izpopolnjevala v Plesnem Teatru Ljubljana, v programih Laboratorij zavoda En Knap, v izobraževalnem programu Agon zavoda Emanat, v seminarju sodobnih scenskih umetnosti zavoda Maska, ter na mnogih delavnicah doma in v tujini.

Vstop je brezplačen!

Theremidi Orchestra: Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Robertina Šebjanič, Tina Dolinšek, Saša Spačal, Dušan Zidar, Luka Frelih, Tilen Sepič in Simon Bergoč.
Irena Tomažin na vokalu.

Theremidi Orchestra. Irena Tomažin:
*Album IT. *Album The taste of silence.
Dvocikel poganjata Založba Moonlee Records in Layerjeva hiša, sestavlja pa ga 12 glasbenih skupin in ustvarjalcev, ki v parih ustvarjajo skupen repertoar v glasbeni rezidenci v Layerjevi hiši ter nato skupaj nastopijo na koncertih v Kranju in v Ljubljani. Nenavadne glasbene kombinacije na neobičajnih lokacijah in čisto posebne koncertne izkušnje se odvijajo od avgusta do novembra 2014.


Na Dvociklu lahko ujamete še:

Vesna Zornik: TangoApasionada IN Metod Banko & Teo Collori
petek, 14. november, ob 21h: Stolp Škrlovec, Kranj
sobota, 15. november, ob 20h: LGL, Oder pod zvezdami, Ljubljana

ŠKM banda IN Aldo Ivančič
petek, 28. november, ob 20h: Gledališče Glej, Ljubljana
sobota, 29. november, ob 21h: Stolp Škrlovec, Kranj

Vir: Zavod Carnica, Napovednik.com