III. Festival medu in dan medu v kulinariki

ČD Radovljica že vrsto let spodbuja k uporabi čebeljih pridelkov in izdelkov in s tem želi poudariti pomen čebel za dobrobit narave, našega telesa in duha.ČRIC, ČDR in ČZS tudi to leto pripravljajo FESTIVAL MEDU IN DAN MEDU V KULINARIKI.

Vabimo vas, da se nam v soboto, 20. 9. 2014 pridružite v Čebelarskem centru Gorenjske v Rožni dolini v Lescah. V predavalnici bodo potekala strokovna predavanja in predstavitve, pred Čebelarskim centrom Gorenjske pa bodo stojnice in brezplačne ustvarjalne delavnice. Ponudili bomo tudi ogled slovenskega apiterapevtskega čebelnjaka ter spoznavanje čebelje družine. V sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zadrugo Lesce bomo ponudili tudi lokalno pridelano hrano, kmečke žene pa bodo pripravile peciva z medom.

Dogajanje bo potekalo od 9:30 do 18:00.


III. FESTIVAL MEDU

Na III. Festivalu medu se bodo na STOJNICAH predstavili čebelarji s svojo ponudbo medu in medenih izdelkov.

Na voljo bodo tudi medeno pivo, medeni sladoled in napitki z medom.

KGZ Lesce bo na ta dan razširila svojo ponudbo in tržnico kmečkih izdelkov, prodajali pa bodo tudi sadje.DAN MEDU V KULINARIKI

Pripravljajo ga: Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, v sodelovanju s ČD Radovljica. Čebelarstvo je mnogo več, kot pridelava medu in drugih čebeljih pridelkov. Je slovenska tradicija in pomembna kulturna dediščina.


PROGRAM:

9.30: Odprtje razstave fotografij Kranjske Sivke, Anje Bunderla in Braneta Kozinca z naslovom SATJE - shramba spomina.

10.00: Uporaba medu v kulinariki – predavanje priznanega kuharja "chefa Uroša" iz Vile Podvin in predstavitev jedi z medom v sodelovanju z dijaki Srednje gostinsko-turistične šole iz Radovljice. Spoznali boste skrivnosti ustvarjanja jedi z medom in drugimi lokalnimi živili.

12.00: Napitki z medom – Predstavitev in delavnica mešanja pijač ("koktejlov") z dodatkom medu – Edin HALAČEVIČ, svetovni podprvak v mešanju pijač 2012.

15.30: Predstavitev masaže z medom – Simona ŠLEGEL.

16.00: Inovativni postopki za pripravo medu z dodatki (borovi vršički, smrekovi vršički, ameriški slamnik, rdeča pesa, vino itd.) – dr. Borut GOSAR.

16.30: Uporaba čebeljih pridelkov v apiterapiji – dr. Miha GAŠPERIN.USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE

Poskrbljeno bo tudi za vaše najmlajše. Ti bodo na ustvarjalnih delavnicah s Tanjo Eržen iz Galerije Titanija ustvarjali čebelice iz slanega testa, risali panjske končnice, ustvarjali iz odpadnih materialov ali pobarvali pobarvanko ...

Ta dan bodo potekale tudi predstavitvene delavnice izdelave dražgoških kruhkov, kmečke žene pa bodo pripravile razstavo različnih jedi z medom, ki jih boste lahko tudi poizkusili.

Vabimo Vas, da se udeležite Dneva medu v kulinariki in spoznate načine uporabe medu v kulinariki. Na stojnicah pa boste gotovo našli primeren medeni izdelek zase.

Več o festivalu na

Vabljeni, vstop je prost!

Vir: Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske, Napovednik.com

Zemljevid