Sladka Istra 2014, 20. in 21. september, Koper

Tudi letos se bo Kopru odvijal že tradicionalni festival sladkih pregreh. 6. Sladka Istra bo tokrat ponudila še več sladkih mojstrovin iz starejših časov in tudi nekaj povsem modernih, ki bodo navdušile tudi največje sladokusce.

Poleg sladic pa bodo na pokušino tudi rujna kapljica, na ogled pa slike, ki bodo nastajale v času festivala. Na koprskih 'sladkih poteh', ki obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo sladki izdelki iz Slovenske Istre, Slovenije in tujine.

Vsak ponudnik predstavlja več vrst sladkih izdelkov, ki jih obiskovalci lahko okušajo v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločijo tudi za nakupe večjih količin sladkih izdelkov.

Na spletni strani festivala si lahko ogledate, kdo vse so bo s svojimi dobrotami predstavil letos. Vzporedno z raznoliko ponudbo na prodajnih mestih Sladka Istra ponuja delavnice, strokovna vodenja in predavanja, bogat kulturni program ter številne spremljevalne aktivnosti. Strokovno najpomembnejši del festivala so natečaji Najizvirnejša sladica Istre, Muškat Sladke Istre in Naj torta Sladke Istre. Del prireditve Sladka Istra pa je že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra.


Vabljeni na najslajši festival na naših tleh, ki bo v Kopru potekal v soboto, 20., in nedeljo, 21., septembra, in se pustite zapeljati sladkim dobrotam!

Sladka Istra na facebooku.

Vir: Agencija Glasilka, Napovednik.com

Zemljevid