Mef & Narodnoosvobodilni bend z gosti - Najboljša leta v Arrrigoniju

Koncertna predstavitev albuma Najboljša leta

Arrigoni je več kot plesišče, letni kino, dvorana ali park. Arrigoni je za slovensko obalo to, kar je Woodstock za Ameriko, Isle of White za Britance ali Hala Tivoli za Slovenijo. Kdor je včasih kaj veljal v takrat vseprevladujoči beat, rock in pop glasbi, je moral skozi sito Arrigonija. V dvorani, v letnem kinu ali na plesišču so se zvrstila številna najbolj znana imena takratne jugoslovanske scene, od domačih Kameleonov in Faraonov, do zagrebških Nirvane in Had, pa od tržaških Five fans do sarajevskih Indexov.
O Arrigoniju na posreden način pripoveduje pesem Znal je bit jezen, ki je že četrti single z albuma Najboljša leta. Pesem pripoveduje povsem običajno zgodbo o mladostniškem junaku, ki je glavni v razredu, v šoli, na plesišču, ki mu vsi zavidajo njegov položaj in moč, v resnici pa ne zmore rešiti najpreprostejše ljubezenske težave. Pa je menda barval nebo, iz zvezd pobiral suho zlato in vsem nam je pravil, če si upaš ni mej in kamor slo šli, je bil korak bolj naprej. Arrigoni je imel kar nekaj takšnih junakov, ki pa so zdaj povsem običajni družinski možje, nekateri upokojeni, od stare slave pa so ostale le še legende. Takšne kot je ta o njem, ki je znal bit jezen in o Arrigoniju.
Nekdanjega plesišča namreč ni več, dvorana za silo služi le še športnikom, tudi starih dreves je le še za vzorec. Za organizacijo koncerta je primeren le še nekdanji letni kino, ki je v zadnjih letih doživel nekaj poskusov ponovnega oživljanja in eden takšnih se bo zgodil v torek, 24. junija, ko bo tam, ob zaključku nadvse uspešne promociojske turneje, med katero so razprodali koprsko gledališče, Cankarjev dom in Kulturni dom Srečka Kosovela v Sežani, nastopil Mef z vsemi skupinami, ki nosijo ime Narodnoosvobodilni bend. Videli in slišali bomo;

Udarni NOB kvartet (Mef, Duilio Peroša, Vlasti Kozlovič in Igor Korenika)
Akustični NOB trio (Mef, Armando Šturman, Gorast Radojevič)
Promocijski NOB sekstet ( Mef, Duilio Peroša, Zoran Mlekuž, Jadran Ferjančič, Vlasti Kozlovič in Igor Korenika
in goste:
Andrea F.
Štefica Stipančevič Steffy
Ženski pevski zbor Kombinat
Skupina Jari in jarci, Ivo Tul

Trideset let po izidu albuma Madona dejmi danes, se bo na odru Arrigonija, kjer sicer nikoli ni nastopila, za dve ali tri pesmi sestavila novovalovska skupina Deseti brat (Mef, Duilio Peroša, Gorast Radojevič, Vlasti Kozlovič, Igor Korenika)

Video projekcija: Paride Di Stefano
Filmska projekcija: Sončni krik (film Boštjana Hladnika s Kameleoni)

Vir: KUD Rumeni zaliv, Napovednik.com

Zemljevid