Otroci - Capoeira Tradicao Baiana z brazilskim mojstrom in inštruktorico Pinoquio

ŠKD Capoeira Tradicao Baiana izvaja treninge za otroke od 3 let in pol, po različnih lokacijh Ljubljane. Capoeira otrokom pomaga razviti motoriko, gibljivost, občutek za ritem, spoštovanje do sovrstnikov, ter spoznavanje nove kulture in jezika.

ŠKD CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA
Mojster Ubaldo 'Alegria' in inštruktorica Pinoquio
TRENINGI ZA OTROKE PO RAZLIČNIH LOKACIJAH LJUBLJANI.

ZA OTROKE OD 3,5 DO 7 LET.

CAPOEIRA ZA OTROKE
Preko vadbe capoeire otroci skozi igro spoznavajo svoje sposobnosti ter se soočajo z lastnimi omejitvami, ki se jih naučijo premagovati. Naučijo se sodelovati in spoštovati vrstnike in soočati z nepredvidljivimi in neznanimi situacijami. Na fizičnem nivoju razvijajo koordinacijo telesa, gibljivosti in motoriko. Otroci se učijo različnih udarcev, akrobacij in premikanja v ritmu. Pomemben del predstavlja tudi glasba, saj se hkrati učijo tudi petja, ploskanja in igranja glasbil.

MOJSTER UBALDO ALEGRIA IN NJEGOVE IZKUŠNJE Z OTROCI
Brazilski mojster in vodja skupine Ubaldo Alegria ima že 28 let izkušenj z delom z otroci. Že v Braziliji je izvajal tečaje za otroke in bil pobudnik mnogih humanitarnih projektov. Med drugim je uvedel capoeiro tudi v psihiatrično ustanovo v Salvadorju. S prihodom v Evropo je začel poučevati tudi otroke v Italiji in Sloveniji, kar uspešno dela že 12 let. Njegovo področje zaobjema predšolske in osnovnošolske otroke ter mladino. Izvaja tudi delavnice za otroke s posebnimi potrebami, telesnimi ovirami in problematično mladino. Nekaj svojih inštruktorjev je že izučil za delo z otroci na področju capoeire.

Inštruktorica Pinoquio se pod mentorstvom M. Ubalda capoeire uči od leta 2006. Tri leta kasneje je začela skupaj z mojstrom poučevati tudi otroke, že četrto leto pa poučuje tudi svoje skupine.
Z gibom in plesom se ukvarja že od svojega petega leta, pedagoško gibalnim delom z otroki pa se je začela ukvarjati 2005, izvaja delavnice gibalne akrobatike, plesa, cirkusa, uličnega gledališča in capoeire.


Treningi potekajo vsak torek, četrtek in petek v Šiški, Šentvidu, Viču in Igu.

VEČ na:
Tel: +386 (0)41 243-411
E-mail: capoeiratb@gmail.com

Vir: CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA, Napovednik.com

Zemljevid